Home STARE KATEGORIJE Labin - Vijeće Boris Rogić: Zajedništvo je ključno!

Boris Rogić: Zajedništvo je ključno!

Požar koji je je izbio na Ćićariji u nedjelju u večernjim satima, jučer oko 16.30 sati je stavljen pod nadzor na području Republike Hrvatske. Budući da se požar proširio i preko državne granice, u gašenje požara uključile su se i nadležne službe Republike Slovenije. Prema zasad poznatim informacijama, u požaru je izgorjelo oko 20 hektara suhe trave i niskog raslinja te crnogorične i bjelogorične šume. Mjesto izbijanja požara za sada nije poznato te se nastavljaju utvrđivati sve okolnosti događaja.

Na taj se događaj danas u Velikoj vijećnici Grada Labina osvrnuo i Boris Rogić iz Službe civilne zaštite naglasivši da je taj požar odličan primjer zajedništva koje je ključno kod takvih događaja, napomenuvši da se na Ćićariju u nedjelju u večernjim satima uputila mnoga vatrogasna društva diljem Istre, a pomoć je stigla i iz Slovenije.

Inače, Rogić je na sjednici Gradskog vijeća Grada Labina bio predstavnik Civilne zaštite koji je podnio izvještaj o stanju sustava civilne zaštite na području Grada za 2018. godinu te prezentirala godišnji plan razvoja istog za 2019. godinu.