Home STARE KATEGORIJE Ankete Fonović i Kiršić superiorni, Radić nije pao u zaborav

Fonović i Kiršić superiorni, Radić nije pao u zaborav

Pošto novinarstvo, za razliku od atletike na primjer, nije mjerljiva kategorija možda je pitanje u anketi, umjesto tko je najbolji, trebalo biti tko je najpopularniji novinar na Labinštini. No, kako bilo da bilo, konačni rezultati su ipak pokazatelj mišljenja čitatelja o ovoj temi, a dobro je poznato da se o ukusima ne raspravlja.

Uvjerljivo najbolji rezultat u našoj prvoj anketi ostvario je novinar portala Labinština.info i Glasa Istre Robi Fonović kojemu je svoj glas dalo 33% sudionika ankete. I drugoplasirani Adriano Kiršić, također bi, pored ostalog, na određeni način, za svojih 18% glasova, trebao zahvaliti angažmanu na istom portalu, gdje su njegovi komentari često bili čitaniji od komentiranih tekstova.

Da naši čitatelji imaju „dugo pamćenje“ potvrđuje slučaj nekadašnjeg, za kratko vrijeme, novinara Glasa Istre Igora Radića, koji je sa po 8% posto glasova sa Ivanom Ahmičević podijelio treće/četvrto mjesto. Samo jedan posto manje imali su Silvana Fable i Branko Biočić. Marijano Milevoj i Adriano Šćulac, sa po 5% glasova, smjestili su se u „zlatnoj sredini“, a nakon njih slijede: Tanja Škopac, Eleonora Vlačić, Kristian Stepčić Rajsman i Nenad Čakić, svi po 2% glasova. Valter Černjul je osvojio utješnih 1%, dok je „fenjer“, jedni bez ijednog glasa, zaradio Robi Selan.