Home STARE KATEGORIJE Sport - Ostali JK Kvarner sudjelovao na Karneval Kupu

JK Kvarner sudjelovao na Karneval Kupu

Proteklog vikenda, od petka 22. do nedjelje 24. travnja natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner, učestvovali su na 25. izdanju regate Karneval Kup za klasu Optimist koja se održala u Opatiji. Na regatu se odazvalo 64 natjecatelja iz Slovačke, Italije i Hrvatske. Jedriličarski klub Kvarner predstavljali su Manola Miletić, Andrea Batelić, Diego Merlin i Filip Smoković u pratnji trenera Vlade Matijevića.
Nakon prvoga dana i totalne bonace, drugoga dana, u subotu, zapuhala je olujna, na momente i orkanska bura, sa udarima vjetra preko 35 čv. Organizator JK Opatija odlučio je radi sigurnosti takmičara ne izlaziti na more. U popodnevnim satima izašlo se na regatno polje, no zbog promijenjivosti smjera vjetra nije bilo moguće dati start regate, zbog čega se takmičare vratilo na obalu. Zadnjega dana u nedjelju Eol je nagradio organizatore i njihov trud pa su održana tri jedrenja po krasnom zapadnjaku snage od 5 do 14 čv. Sa tri odjedrena plova, regata je važeća i boduje se za kvalifikacijsku rang listu sjever. 
Manola Miletić je zauzela 23. mjesto u ukupnom poretku sa najboljim ulaskom u cilj na 20. mjestu u prvom plovu. Andrea Batelić zauzeo je 28., Diego Merlin 44. i Filip Smoković 48. mjesto u ukupnom poretku.