Home STARE KATEGORIJE Općine - Pićan Krajem veljače okupljaju se pićanske maškare

Krajem veljače okupljaju se pićanske maškare

Dolaskom nove garniture na Općinu Pićan, prije nekoliko godina renovirana je tradicija tamošnjih maškara, ili kako se lokalizmom to tamo kaže – “mačkara”. Iz Općine su obavijestili javnost kako luda povorka Pićanštinom kreće 24. veljače s početkom u 11 sati i to u dvije grupe. Naravno, obećavaju Pićanci i kako harmonike neće nedostajati.

Prva grupa – Okupljanje u Sv. Katarini, kreće se redom Muntovani, Zatkari, Orič, Jurani, Jandretići, Benići, Belušići, Obrš, Bolobani, Išići, Benazići, Šimunici, Žudigi, Perinići, Barišići, Marišće, Vodogradnja i Tupljak.

Druga grupa – Okupljanje u Švićima, kreće se u Floričići, Švići, Jakomići, D.Kralji, Zajci, Kukurini, Pićan, Lukeži, Pedrovica i Klesari.

Obzirom na veličinu općinskog teritorija, maškare će se podijeliti, a onda navečer se sastati u zgradi na igralištu u Švićima gdje će krenuti svirka i ples. Naravno, neće nedostajati ni hrane, a prijave su moguće na brojeve telefona – prva grupa Tini Širol na 095 825 4533 i druga grupa Andrei Klanjac na broj 091 880 8130.