Home STARE KATEGORIJE Gospodarstvo - Vijesti Labinska tvrtka De Conte uspješno gradi pulski Hospicij blaženog Miroslava Bulešića

Labinska tvrtka De Conte uspješno gradi pulski Hospicij blaženog Miroslava Bulešića

Labinska građevinska tvrtka De Conte uspješno odrađuje radove na pulskom objektu Hospicija blaženog Miroslava Bulešića sa 14 ležajeva, vrijednog 16 milijuna kuna. U projekt su uključeni Ministarstvo, Biskupija, Županija istarska i Grad Pula. Najveći dio, 10 milijuna, financira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije iz državnog proračuna. Za preostali dio od šest milijuna pobrinuti će se Grad Pula, Županija Istarska i Biskupija porečko-pulska.

Hospicij će se prostirati na 1.259 četvornih metara, a imat će trostruku funkciju: osim pružanja stacionarne zdravstvene skrbi za oko 220 bolesnika godišnje, u 14 jednokrevetnih soba, bit će tu dnevni centar za volontere koji će pomagati bolesnicima i njihovim obiteljima, ali i obrazovni centar u kojem će se, u suradnji s Medicinskom školom i Sveučilištem Jurja Dobrile, educirati pružatelji usluga palijativne skrbi. Dovršetak radova na ovom vrijednom objektu planiran je 1. svibnja naredne godine.