Home STARE KATEGORIJE Zanimljivosti - Hrvatska MIK se vraća u Novi Vinodolski i Crikvenicu, o Istri još nema...

MIK se vraća u Novi Vinodolski i Crikvenicu, o Istri još nema informacija

U uredu gradonačelnika Novog Vindolskog, g. Velimira Piškulića održana je press konferencija na kojoj je predstavljena suradnja Festivala “Melodije Istre i Kvarnera”, Novog Vindolskog i Crikvenice, čime je najavljen veliki povratak popularnog i jednog putujućeg festivala u Hrvatskoj u ova dva grada.

Osim domaćina, press konferenciji su nazočili gradonačelnik Crikvenice g. Damir Rukavina te direktor MIK-a g. Andrej Baša. Piškulić je izrazio veliko zadovoljstvo povratkom festivala u Novi što je rezultat suradnje sa Crikvenicom na puno polja, pa tako i na očuvanju tradicije i čakavskog dijalekta koji na žalost odumire, te je ovo korak prema čuvanju kulturnog nasljeđa. Novi Vinodolski i Crikvenica tako su dogovorili suradnju te će festivalska karavana ove godine nakon 10 godina ponovno stići u Novi, a naredne godine u Crikvenicu i to nakon 42 godine. Gradonačelnik Crikvenice je izrazio veliko zadovoljstvo što MIK, kao institucija čakavskog dijalekta, stiže naredne godine u Crikvenicu kao i uvjerenje da će i mještani i gosti uživati u festivalskoj večeri, a na sufliranje gradonačelnika Novog kako bi naredne godine Crikvenica mogla biti domaćin finala Rukavina se zagonetno osmjehnuo.

Direktor festivala Andrej Baša je napomenuo kako je izuzetno zadovoljan podatkom da se u svojoj jubilarnoj 55. godini MIK vraća u Novi Vinodolski te suradnjom koju su Novi i Crikvenica ugovorili što daje temelje dobroj budućnosti festivala. Kako je rekao, pamte se izvrsne festivalske večeri u Novom, a najavio je da se ove godine pripremaju brojne novosti te pozvao publiku da uživa u festivalskoj večeri za pamćenje koja će se održati 20. lipnja na Frankopanskom trgu, uz slobodan ulaz.

Podsjetimo, natječaj za skladbe je otvoren do 17. veljače, a festival se održava u lipnju s finalnom večeri u subotu 22. lipnja. “Mladić od 55 godina” i ove godine će na svoj raspjevani put u dobrom raspoloženju, na zadovoljstvo publike, domaćina i samih izvođača jer MIK je upravo to – sinergija pozitivne energije, a s ciljem očuvanja tradicije, domaće besede i dobre pjesme. Potvrdili su to danas i sudionici press konferencije koji mahom svi jedva čekaju lipanj i uživanje u festivalu.