Home STARE KATEGORIJE Kultura - Ostalo Naredni tjedan obilježava se Tjedan psihologije

Naredni tjedan obilježava se Tjedan psihologije

12. Tjedan psihologije u Hrvatskoj održat će se i obilježiti od 18. do 24. veljače 2019. različitim događanjima i aktivnostima psihologa u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva i suorganizaciji Hrvatske psihološke komore. U Istri se održava u suorganizaciji Društva psihologa Istre, a kao i svake godine, u njegovu su se realizaciju uključile i psihologinje Labinštine. Održavanje Tjedna psihologije podupire i Grad Labin kroz projekt Labin Zdravi grad.

Aktivnosti Tjedna psihologije bit će zanimljiva predavanja i tematske radionice. U ponedjeljak, 18. veljače će psihologinja Lorena Černjul održati radionicu za učenike 2. razreda osnovnih škola Tko je školski psiholog u Osnovnoj školi Matije Vlačića, dok će se u utorak, 19. veljače održati predavanje Što kad dijete tuguje? – kako djetetu važne osobe mogu pružiti podršku u procesu tugovanja koje će držati Anna Goreta Giannini i Hana Šiljan Bembić u školskoj knjižnici Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ za sve građane.

Za učenike srednje škole psihologinja Mirjana Dobrić održat će radionicu Mentalno zdravlje mladih i digitalni svijet u četvrtak, 21. veljače u Srednjoj školi Mate Blažine. Dubravka Ujčić Lukšić održat će dva predavanja, i to: Konflikti – sjaj, bijeda i destrukcija u petak, 22. veljače u 17,00 sati u Osnovnoj školi Matije Vlačića te predavanje Sram u srijedu, 27. veljače u 17,30 sati u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Potpićan.

Dubravka Ujčić Lukšić i Hana Šiljan Bembić najavit će program Tjedna psihologije u radijskim emisijama Radio Labina „Istarski prvi“, „Donna“ i „Putevima srca“. Sva su događanja u Tjednu psihologije besplatna, a kompletan program za cijelu Istru bit će dostupan na stranicama Društva psihologa Istre.