Home STARE KATEGORIJE Sport - RK Rudan Labin Rudan Labin poražen u još jednom istarskom derbiju – ništa nije išlo...

Rudan Labin poražen u još jednom istarskom derbiju – ništa nije išlo prema planu

Rukometaši Rudan Labina danas su u Umagu bili neprepoznatljivi. Točnije, nastavili su s lošim ulascima u susret, a momčad kvalitete Umaga to ne prašta. Već je u 11. minuti bilo 6:1, a domaći vratar radio je “čuda”.

Kad je Milinković u 22. obranio i sedmerac Mileti, bilo je jasno da danas – nije taj dan. Umag je najveću prednost imao u 34. minuti kad je Bošnjak pogodio za visokih i nedostižnih 20:10. Do kraja susreta Rudan Labin je uspio malo zakomplicirati situaciju dolaskom na 23:19 u 46. minuti, ali ponovno se tad probudio duet Severec-Milinković i već u 51. je 26:19. Značilo je to i kraj svih labinskih nadanja.

Umašku pobjedu iscenirala su doslovno četiri čovjeka. Marin Sinčić bio je fantastičan s 10/10, Tomislav Severec dodao je osam golova, a Tomislav Bošnjak još sedam. Sve njih zasjenio je sjajni vratar Tomi Milinković koji je upisao 15 obrana (43%). Kod Labinjana osim peterostrukih strijelaca Alena Griparića i Marina Marića nije bilo raspoloženih pojedinaca.

Ovaj poraz Rudan Labinu ne donosi velike probleme, ali sada je već sve teže očekivati ulazak u Ligu za prvaka jer su pobjede ostvarile i Sesvete i Spačva, a Gorica koja sada stiže u Labin poražena je minimalno od zagrebačke Dubrave dok je s osam golova u njihovim redovima briljirao mladi igrač PPD-a na posudbi Luka Lovre Klarica.


UMAG – OŠ Marija i Lina – PREMIJER HMRL – 16. KOLO

SUCI: Matija Gubica i Boris Milošević (oba Osijek) – DELEGAT: Darko Tomović (Rijeka)

UMAG – RUDAN LABIN 29:22 (16:9)

UMAG: Milas, Buvinić 1, Krupić, Smiljčić, Maros, Horozović, Bošnjak 7, Ružić, Maršan, Severec 8, Milinković, Lekić, Koler 1, Matijević, Gorbunovs 2, Sinčić 10 (3)
TRENER: Boris Lisica
Sedmerci: 3/3, Isključenja: 8 minuta (Koler 4, Severec 2, Gorbunovs 2)

RUDAN LABIN: Vlačić 1, Derossi 3, Dukić, Mileta 2, Gajica, Lovrinović 3, Šehić, Juričić, Ratkajec 1, Bučaj, Kostić 2, Ćopić, Griparić 5, Miličević, Marić 5, Puljić
TRENER: Ilija Lovrinović
Sedmerci: 0/1, Isključenja: 8 minuta (Marić 2, Miličević 2, Bučaj 2, Kostić 2)

FOTO: Katarina Franković