Home STARE KATEGORIJE Sport - Ostali U Labinu se minulog vikenda natjecalo 595 judaša

U Labinu se minulog vikenda natjecalo 595 judaša

U subotu, 23. veljače 2019. u velikoj dvorani Sportskog centra Franko Mileta održan je 34. Međunarodni judo turnir “Labinska Republika” kojim je započet tjedan obilježavanja 98. obljetnice Labinske Republike. Turnir je organiziran od strane judo kluba Ippon, a ove je godine dosegnuo rekordni broj od 595 natjecatelja iz 31 klub iz Hrvatske i inozemstva. Održavanje sportske manifestacije ove veličine veliki je uspjeh za klub i Sportsku zajednicu grada Labina te predstavlja veliki korak u promociji juda na lokalnoj razini, a i šire. Uprava kluba zahvaljuje svima koji su podržali i doprinijeli u organizaciji natjecanja.

Natjecatelji judo kluba Ippon ostvarili su jako dobre rezultate, pa je tako u konkurenciji veterana Petar Basanić osvojio prvo mjesto kategorije +90kg. U konkurenciji seniora, prvi je bio Petar Dundara u kategoriji –60kg dok je u istoj kategoriji u uzrastu do 18 godina osvojio 3.mjesto. U uzrastu do 16 godina srebrne medalje su osvojili Matija Sinožić u kategoriji –38 kg i Dino Ipavec u kategoriji –66kg. Paolo Giambastiani je osvojio 5.mjesto u kategoriji –55kg, a Matija Đurček 7.mjesto u kategoriji –73kg.

U uzrastu do 14 godina Lukas Jakovljević osvojio je zlatnu medalju u kategoriji -38kg, a David Sandić bio je 3. u kategoriji –66kg. Leon Prkut bio je peti u kategoriji –55kg, a Karla Dobrić i Amina Hodžić sedme u kategoriji –40kg. U uzrastu do 12 godina briljirala je Alison Böhnke osvojivši zlatnu medalju u kategoriji –32kg. Roko Sabalić zauzeo je odlično 2.mjesto u kategoriji –46kg kao i Antea Muškardin u kategoriji -52kg. Lara Baričević bila je 5. u kategoriji –40kg, a Luca Giambastiani 7. u kategoriji –42kg.

U uzrastu do 10 godina najbolji je rezultat ostvario Vito Brezac plasiravši se na 3.mjesto u kategoriji –42kg. Sedma mjesta su zauzeli Dora Basanić u kategoriji –32kg, Luna Zahtila u kategoriji –36kg i Lovro Višnjić u kategoriji –34kg U uzrastu do 8 godina srebrne medalje su osvojile Elin Brajša u kategoriji –28kg i Kali Fiamengo u kategoriji –20kg. David Dragolin osvojio je brončnu medalju dok su Leon Hadžalić i Martin Prskalo zauzeli 7.mjesta u svojim kategorijama. Velika pohvala svim borcima, a posebno najmlađima od kojih ih je mnogo po prvi put nastupilo na natjecanju. JK Ippon prima nove članove tijekom cijele godine, zainteresirani se mogu javiti u klupsku dvoranu na adresi Katuri 17, svakim radnim danom od 18 – 19h.