Home STARE KATEGORIJE Sport - RK Rudan Labin Zametu derbi, Labinjani dvaput došli na korak do bod(ov)a

Zametu derbi, Labinjani dvaput došli na korak do bod(ov)a

Pravi mali triler odigrao se danas u riječkoj dvorani Zamet. Istoimeni premijerligaš porazio je labinski Rudan nakon što je u samom smiraju uspio sačuvati prednost koju je stvarao od samog početka utakmice. Nije to bio dan Labinjana, od prve minute Zamet je krenuo u vodstvo, a u 24. minuti već je bilo pet pogodaka prednosti. Na više od toga nisu gosti dozvolili, štoviše, uspjeli su u nastavku gotovo u potpunosti anulirati prednost Riječana.

U 53. minuti Fran Mileta pogodio je za 21:20 i činilo se da bi Labinjani mogli napraviti veliki preokret. Ipak, u narednoj minuti dva gola domaćina da bi priču u 55. samo naizgled završio Martinović. Naime, do kraja gosti zabijaju tri gola u nizu pa je u 59. minuti na semaforu 24:23.

U posljednjoj minuti tri gola na susretu te jedna obrana, Marina Sorića nakon šuta Petra Puljića. Igrač utakmice bio je Matija Starčević, strijelac osam golova, a odličan je bio i vratar Marin Sorić sa osam obrana (33%). U labinskim redovima najbolji je bio Fran Mileta sa sedam pogodaka. Bruno Ćopić dodao je osam obrana (25%).


RIJEKA – SD Zamet – PREMIJER HMRL – 14. KOLO

ZAMET – RUDAN LABIN 26:24 (12:9)

ZAMET:Lučin F., Dunato, Mozetić, Lučin T. 5 (4), Njegovan, Jeličić, Sorić, Tomljanović, Babić, Mrakovčić 2, Glavaš 5 (1), Starčević 8, Martinović 3, Načinović 3

RUDAN LABIN: Brenčić, Vlačić 1, Derossi, Dukić, Mileta 7 (2), Lovrinović 3 (2), Juričić, Marić 5 (1), Ratkajec 4, Husejnagić, Štingl, Bučaj 1, Kostić 1, Ćopić, Griparić, Puljić 2

Isključenja: Zamet 10 minuta (Mrakovčić 6, Starčević 2, Martinović 2), Rudan Labin 12 minuta (Vlačić 6, Kostić 4, Mileta 2)

FOTO: Katarina Franković