Home STARE KATEGORIJE Pasana šetimona Zašto Tanja Pejić taji gdje je uposlena??

Zašto Tanja Pejić taji gdje je uposlena??

Protekli tjedan, svojim priopćenjima za javnost, ponovno je obilježila Tanja Pejić. Mlađahna gradska vijećnica, nastavljajući svoj „zabavni trač-serijal“, vezan za plaće uposlenika tvrtki u (su)vlasništvu Grada Labina, potpuno se uživjela u ulogu najveće moralne vertikale u Labinu. Paradoksalno je, da joj najveću pomoć u „lovu na vještice“, svjesno ili nesvjesno, daju upravo oni koje u svojim pamfletima uporno proziva i javno diskreditira, direktori tih tvrtki.

Umjesto da joj, sve četvero zajednički, jasno i glasno, odgovore da ih kao direktore trgovačkih društava, pored nadležnih skupština i nadzornih odbora tih društava – kojima su jedino zakonski i statutarno odgovorni, ništa ne obvezuje da njoj, kao individui, podnose račune, oni pomalo mazohističku upadaju u njenu stupicu. A onda ona, sama ili uz pomoć svog mentora – najmanje je bitno, iz konteksta njihovih odgovora izvlači ono što joj odgovara i javno poentira jeftinim populističkim metodama, sotonizirajući sve one koji joj (mu) nisu po volji, a usput pričom o „košari s jajima“ – u kojoj po njoj (njemu) nisu sve „mućci“, vješto podmeće vlasti i Gradonačelniku Glavičiću „kukavičje jaje“, potičući razdor u njegovim redovima.

A da je Pejićka, sama po sebi, kontradiktorna uvjerio se protekli tjedan glavni i odgovorni urednik ovog portala. U želji da čitateljima pobliže predstavi gradske vijećnike, svima je uputio isti dopis-zamolbu, sa dva identična pitanja: tko im je poslodavac i imaju li udjela u bilo kakvim trgovačkim društvima ili obrtima. Kojeg li čuda, prve su se javile dvije gradske vijećnice, Tanja Pejić i Neel Rocco, koje su inače najupornije i najgrlatije u sličnim javnim propitivanjima, sviju i svakoga. No, za divno čudo, nisu se javile da bi javnosti podastrle tražene informacije, već naprotiv da bi ih odlučno odbile dostaviti, svaka sa svojim objašnjenjem.

I dok se opravdanje za reakciju Neel Rocco, gotovo sigurno, može pronaći u (ženskoj) solidarnosti s Pejićkom, njeno opravdava razlog za pitanje iz naslova.