Home STARE KATEGORIJE Pasana šetimona Alen Vozila se preporučio za političara dobitnika

Alen Vozila se preporučio za političara dobitnika

Dosta siromašan tjedan, kad su u pitanju značajniji društveni događaji. Počelo je obilježavanjem Dana civilne zaštite na kojemu je objelodanjeno da će se jedinice lokalne samouprave u Istri zadužiti novih 10 milijuna eura, za kupovinu 38 vozila, od kojih će vatrogasci Labinštine dobiti osam. Zanimljiv plan je i najavljeno formiranje, zajedno sa talijanskim i slovenskim kolegama, vatrogasne postrojbe na moru.

Realizira li se ova zamisao bilo bi uputno da sjedište postrojbe, u cilju relaksiranja odnosa, bude u Savudrijskoj vali/Piranskom zaljevu. Nakon sportskih uspjeha u prethodnom tjednu labinske škole su u prošlom nastavile dobitnički niz, sad na polju znanja. Na Državnom turniru mladih prirodoslovaca priznanje je, temom „Slanost tla“, dobila Leonarda Giannini. Aida Suljić i Karlo Frankola prošli su županijski rang i plasirali se na državo prvenstvo u natjecanju iz engleskog jezika. U svakom slučaju sve je duža lista za našu rubriku/intervju „Oni dolaze“.

Obilježen je i međunarodni dan žena. Kao i svih godina do sad najpompozniji su bili labinski IDS-ovci koji su, na odlično odabranoj lokaciji, uz uobičajeno djelotvoran PR, sugrađankama darivali jaglace. SDP-ovci su ponovno zatajili, s puno manje medijske pozornosti, gotovo na margini, dijelili su karanfile. Ostalim ni traga ni glasa, oni će se žena vjerojatno sjetiti tik pred slijedeće izbore. A da žene u Labinu, u svakom pogledu, sve više dolaze na veliku scenu potvrđuje i naša anketa, o najomiljenijim gradskim vijećnici(a)ma. Iako brojčano inferiornije 8:9 u odnosu na vijećnike, labinske vijećnice su u sveukupnom poretku bile bolje, 57:43%.

Pićanci su predstavili svoju brošuru pod imenom „Vodič kroz Proračun“. To bi, kao, trebalo biti dobar primjer za ostale, iako se radi o jeftinom populističkom potezu koji krije mnoge anomalije. U sjeni te vijesti, „ispod radara“ provukla se informacija da će Pićanci za sport izdvojiti „skromnih“ 191.000 kuna, dok se, u isto vrijeme, velika prašina digla na izdvajanja od po pola milijuna u Kršanu i Raši, u kojima je sport višestruko masovniji.

Kraj tjedna ponovno je obilježio Alen Vozila. Prošli je rušio rekorde na labinskoj glazbenoj, a ovaj na medijskoj sceni. Njegovu je ispovijest u petak u našoj rubrici „gost kolumnist“, popraćena s preko 2.500 računala (mobitela). U svakom slučaju dobra preporuka za političke stranke, koje u nedostatku suvislih programa, glasove uglavnom traže u jeftinom populizmu.