Home STARE KATEGORIJE Sport - Ostali Cilj međunarodne utrke Istarsko proljeće ovog petka u Labinu

Cilj međunarodne utrke Istarsko proljeće ovog petka u Labinu

Istarsko proljeće je međunarodna etapna biciklistička utrka koja će se ove godine održati po šesnaesti puta na području Istarske županije. Na utrci nastupiti će 174 profesionalna vozača odnosno 29 klubova ukupno. Ova biciklistička utrka već je priznati brend u svijetu profesionalnog biciklizma što potvrđuje činjenica da su kapaciteti utrke bili popunjeni gotovo u potpunosti još u prosincu prošle godine i uvijek se traži jedno mjesto više.

Utrka je etapna, a održati će se kroz četiri dana – od 14.03. do 17.03.2019.godine. Prvog dana održati će se Prolog u gradu Umagu, natjecatelji će ovdje voziti trasu od 2 km na kojoj skupljaju bodove za nastavak natjecanja. Prva etapa starta u Poreču u petak, 15. ožujka te je cilj u centru starog grada Labina.

Promet će nakratko biti obustavljen u trenutku prolaska sudionika utrke dionicom kroz Labin, i to Županijskom cestom od rotora Kapelica prema rotoru kod Osnovne škole Matije Vlačića te prema cilju na Titovom trgu u vremenu između 14:30 i 15:00 sati. Ova etapa je izuzetno atraktivna za posjetitelje, a zahtjevna za natjecatelje jer kroz cca 3 sata vožnje biciklisti prelaze s zapadne na krajnji istok istarskog poluotoka.