Home LABIN Labin - ostalo Festival srpske kulture ove subote u Lamparni

Festival srpske kulture ove subote u Lamparni

U subotu, 2. ožujka 2019. obilježava se 98. objetnica Labinske republike. Tim povodom u DKC Lamparna i Klubu mladih „Klub 21“ održat će se već tradicionalna manifestacija „Festival srpske kulture u Labinu“, koja započinje u 18 sati otvaranjem samostalne izložbe Branimira Đukanovića „Skulpture iz prirode“, nakon čega slijedi kulturno-zabavni program u kojem nastupaju Karnevalska grupa iz Vrnjačke Banje, Kamerni trio srednje muzičke škole dr. Vojislav Vučković i Plus Bend iz Čačka, a voditeljica je Vesna Stambolić.

Svoj doprinos ovoj manifestaciji kao i Danu rudara dati će i Labin Art Express XXI, koji će u 18:30 premijerno prikazati dokumentarac „Rudnici kulture“ (produkcija L.A.E. XXI, 2013.-2017.), nastao u sklopu istoimene regionalne suradničke platforme.

Manifestacija koju organizira Srpski kulturni centar Istre realizira se uz potporu Grada Labina i u suradnji s Labin Art Expressom XXI, Vijećem srpske nacionalne manjine Grada Labina te Klubom Srba Labin. Glazbeno-scenski program DKC Lamparna u 2019. godini provodi se uz potporu Ministarstva kulture.