Home STARE KATEGORIJE Zanimljivosti - Istra Igor Cvitanović: Primijetio sam anomalije u igri i ponašanju koje neću dozvoliti

Igor Cvitanović: Primijetio sam anomalije u igri i ponašanju koje neću dozvoliti

Danas su u press centru Istre 1961 predstavljeni novi trener Igor Cvitanović i novi šef skautske službe Goran Roce. Takav pozitivni spoj dva ključna čovjeka u klubu Istra 1961 nije imala – nikad.

Na samom početku Cvitanović je rekao: “Stekao sam kvalitetan i dobar dojam. Mnogo sam puta razgovarao s ljudima iz kluba i dojam je da oni žele da klub postane puno više od onoga što je trenutno. Da ne vidim viziju, ja ne bih ni dolazio. Mene raduje i veseli želja za iskorakom u Europu, ali naravno da je u ovoj sezoni primaran cilj ostanak u ligi, odnosno izbjegavanje kvalifikacija.”

Na pitanje o gorućim problemima momčadi, Cvitanović je rekao: “Neefikasnost, to svi vide, neću otkriti toplu vodu ako to kažem. Međutim, primjetio sam i anomalije u igri i ponašanju igrača koje neću dozvoliti. Ne zanima me kako se tko zove i kakav ugovor ima. Disciplina i red mora biti, a onda oni mogu pokazati kvalitetu, koju sigurno posjeduju.”

Odlučan je “Cvita” po tom pitanju: “Inzistirati ću na poštovanju kluba i poštovanju radnih mjesta. Govorim generalno, i u igri, i van terena. Ja kao prvi trener ću biti primjer, a svi koji to ne budu htjeli slijediti, morati će otići.”

O kvaliteti kadra: “Istra 1961 ima kvalitetne, dobre igrače, ali oni moraju shvatiti da je kolektiv onaj koji izbacuje pojedinca i daje rezultat. Kad to shvate, kad se međusobno počnu poštovati, onda će biti i kvalitetniji i bolji.”