Home STARE KATEGORIJE Sport - Ostali Milan Ljubotina: Dubrova je nešto posebno, Hrvatska ima jako malo takvih lokacija

Milan Ljubotina: Dubrova je nešto posebno, Hrvatska ima jako malo takvih lokacija

Danas je u prostorijama SZGL održana press konferencija povodom najbrojnijeg atletskog natjecanja u državi, ekipnog državnog prvenstva u krosu, koje se ove subote održava na labinskoj Dubrovi. Na njoj su ovaj veliki sportski događaj predstavili Ervin Kiršić, voditelj AK Albona te predstavnici suorganizatora AK Kvarner, direktorica Iva Florijančić i Milan Ljubotina, trener u riječkom klubu.

Na labinskoj Dubrovi očekuje se više od 500 atletičara iz dvadesetak klubova, a posljednje atletsko državno natjecanje u Istri održalo se još u prošlom desetljeću (2009.), u organizaciji AK Istra, u Svetom Petru u Šumi.

Direktorica AK Kvarnera Iva Florijančić posebno se zahvalila Sportskoj zajednici Grada Labina i Zajednici sportova PGŽ te glavnom sponzoru manifestacije Valamaru.

Riječki trener Milan Ljubotina rekao je: “Dubrova je nešto posebno. Rijeka nema ništa ni slično tome, a i u cijeloj državi je malo takvih lokacija. Staza je veoma pregledna i siguran sam da će se odviti pravi atletski spektakl.”

Za kraj je Ervin Kiršić naglasio da je protekle subote na istom mjestu održana svojevrsna generalna proba, odnosno kolo Kvarnerske lige u krosu. Spomenimo da se PH održava u pet kategorija – mlađi kadeti, kadeti, mlađi juniori, juniori te seniori u oba spola. Natjecanje započinje u 12 sati.

Iva Florijančić i Ervin Kiršić