Home STARE KATEGORIJE Općine - Pićan Ministar Goran Marić posjetio Pićan, razlog je zemljište vrijedno više od 25...

Ministar Goran Marić posjetio Pićan, razlog je zemljište vrijedno više od 25 milijuna kuna

Danas je u prostorijama Općine Pićan potpisan darovni ugovor između Ministarstva državne imovine i spomenute lokalne samouprave u vezi zemljišta u poduzetničkoj zoni Pićan Jug.

“Ovo je značajan događaj za našu Općinu”, započeo je svoj govor načelnik Općine Pićan Ivan Franković pa nastavio: “Zemljište darovano od strane Ministarstva državne imovine veliki je potencijal za naš razvoj. Na tom području već imamo dosta poduzetnika i dovoljno dobro lokalna zajednica živi uz njih, prvenstveno na račun komunalne naknade. Na nama je sada da ovaj preostali dio stavimo u funkciju. Naša želja je to dati ili prodati našim poduzetnicima koji bi eventualno bili zainteresirani. Jedno veliko hvala Ministarstvu i ministru Mariću, a mi ćemo se potruditi da u što kraćem roku to oplemenimo.”

Nakon načelnika Frankovića, riječ je dobio ministar Goran Marić: “Hvala na gostoprimstvu i ovim riječima. Ovo je potvrda da Vlada RH i Ministarstvo državne imovine ne zapušta nijedan djelić naše države. Nijedna općina, pa ni Pićan, nije na rubu Hrvatske, nego u središtu pozornosti. Dolazak ovdje to i potvrđuje. Kad je posljednji put ovdje bio neki ministar?”, upitao se ministar, pa nastavio: “Mi nastojimo živjeti svaku stopu, a to najbolje činimo aktiviranjem imovine jer je ona klica, reanimator i čuvar života. Aktiviranje ovog zemljišta koje vrijedi 25,6 milijuna kuna, 17 hektara, Vama će poslužiti za proširenje poduzetničke zone, a mi mislimo da će to vama dati šansu za bolju budućnost u ovoj maloj Općini. Nadamo se da će se stvoriti temelje za razvoj za razvoj zdravog poduzetništva i nove tržišne okolnosti.”

Podsjetimo, Vlada RH je 13. rujna 2018. godine donijela odluku o darivanju spomenutog zemljišta, a prema procjeni stalnog sudskog vještaka Bruna Škopca iz Rapca, ono je vrijedno 26.650.000,00 kuna. Općina Pićan se obavezuje u roku od pet godine zemljište privesti namjeni, a to je proširenje poduzetničke zone Pićan Jug.