Home STARE KATEGORIJE Ankete Najomiljeniji labinski vijećnik je Nenad Boršić, a Renati Kiršić primat među nježnijim...

Najomiljeniji labinski vijećnik je Nenad Boršić, a Renati Kiršić primat među nježnijim spolom

Okončana je anketa u kojoj smo pitali tko Vam je najomiljenij(ja)i političar(ka) u Vijeću Grada Labina. Najviše Vaših glasova osvojio je vijećnik HDZ-a, Nenad Boršić, ukupno 18%. Slijedi ga vijećnica HNS-a Renata Kiršić sa 14% glasova. Zanimljivo, radi se o članovima stranki koje čine vladajuću koalicije na državnom nivou.

Istina, HNS je u Labinu također u vladajućoj koaliciji, ali sa IDS-om, pa Kiršićka svoju popularnost može značajnim dijelom zahvaliti i tom angažmanom. No, pobjeda Boršića dobiva još više na osobnom značenju, jer je izborena u „majici“ Labinjanima ne pretjerano omiljenog HDZ-a. Na trećem i četvrtom mjestu je duo iz vladajuće koalicije. Đulijano Kos je osvojio 13%, a predsjednica Vijeća Eni Modrušan 12% glasova.

Slijede „vječite buntovnice“, Neel Rocco Blases iz SDP-a – sa 11%, i „Vlačićeva“ Tanja Pejić s dva postotka manje. Jedina još vrijedna spomena je Alenka Verbanac iz IDS-a, sa 7% Vaše podrške. Ostali su ostali na potpunoj margini (1%-3%), a jedina bez iti jednog glasa je novopečena nezavisna vijećnica Nevina Miškulin.