Home STARE KATEGORIJE Gospodarstvo - Vijesti Prijavite se na besplatnu radionicu “Novine u Zakonu o zaštiti na radu”

Prijavite se na besplatnu radionicu “Novine u Zakonu o zaštiti na radu”

Pitate se kako izbjeći prekršajne odredbe Zakona o zaštiti na radu? Saznajte sve o novinama ovog zakona koje su stupile na snagu 1. studenog 2018., o zadaći i ulozi investitora, o koordinatoru ZNR i njegovoj ulozi, o izradi Pravilnika o ZNR za mjesto rada, o izradi Procjene rizika i osposobljavanju iz područja ZNR. 

Što povlači za sobom angažman stranih radnika i kako osigurati poštivanje zakonskih odredbi? Kako se postaviti u slučaju inspekcijskog nadzora? Što poduzeti u slučaju ozljede na radu, kada i kome prijaviti? 

Ovim izmjenama Zakon izuzima sve obrtnike bez zaposlenika (gdje posao radi sam vlasnik obrta) te sva trgovačka društva s jednim zaposlenim od obveza zaštite na radu – na njih se ovaj Zakon ne odnosi. ALI obrtnici bez zaposlenih, j.d.o.o. i d.o.o. s jednim zaposlenim ipak su podložni određenim obvezama koje propisuju i drugi zakoni, stoga je važno dobro se informirati prije pozivanja na ovu odredbu. 

Sve ovo i još mnogo više saznajte na besplatnom predavanju stručnjaka zaštite na radukoje vam poklanja Udruženje obrtnika Labin povodom 50 godina svog djelovanja. Radionica će se održati u četvrtak, 21.ožujka 2019. u 18:00 sati u Polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin. Prijava je obvezna zbog bolje organizacije te ograničenog broja sudionika. Popunjeni OBRAZAC dostavite na e-mail: uo.labin@hok.hr najkasnije do srijede, 20.ožujka 2019. do 14:00 sati.