Home STARE KATEGORIJE Zanimljivosti - Istra “Uljanik je jedino brodogradilište na svijetu u kojem je plaća stizala i...

“Uljanik je jedino brodogradilište na svijetu u kojem je plaća stizala i kad se ne radi”

Prije dva dana objavili smo tekst vezan uz jedno stajalište Matije Babića, aktualnog vlasnika Indexa i nekad novinara, koji je još jednom oštro poentirao, a ovog puta tema je – Uljanik.

“Reći ću vam još jednu nepopularnu istinu o radnicima Uljanika. Zašto toliko žele ostati raditi u Uljaniku? Jer im je strašno stalo da Hrvatska ima brodogradnju? Jer je Pula najljepši grad na svijetu? Jer je Uljanik najbolje brodogradilište na svijetu?

Ne, nego jer je Uljanik jedino brodogradilište na svijetu u kojem je plaća stizala i kad se ne radi, a usput se ukradenim materijalom još plaća-dvije zaradila u fušu. Novinarke HTV-a plaču za radnicima jer ih najbolje razumiju: i HTV je jedina televizija koja otetim novcem plaća nerad.

Ta lijena žgadija danas je bahato i posprdno mrtva-hladna poručila poreznim obveznicima: “bojite se da ne izgubite još koju lipu”. Milijarde naših eura koje su spalili nazivaju “lipama”, koje im eto mi bijedni škrci više ne želimo dati. Prestanak financiranja Uljanika ne samo da je neophodan prvi korak, nego treba tražiti kaznenu odgovornost svog političkog smeća koje je naš novac poklanjalo firmi za koju su znali da ga nikad neće moći vratiti. A ako ne po zakonu, ti ljudi trebaju odgovarati mimo zakona”, napisao je Babić na Facebooku i izazvao više od 80 komentara, a status je “lajkalo” više od 1300 ljudi.