Home STARE KATEGORIJE Sport - Ostali Valter Glavičić: Neka boćanje u Labinu živi vječno!

Valter Glavičić: Neka boćanje u Labinu živi vječno!

Jutros je svečano otvorena boćarska dvorana Šćiri u Labinu, a prve boće nakon Gradonačelnikovog usklika “Sretno” bacili su mladi boćari Lana Stepančić i Ivan Načinović.

U emotivnom govoru Valter Glavičić usporedio je ovo otvorenje sa starom dvoranom kad su Labudice “natjerale” gradske vlasti da sagrade dvoranu u Labinu. Kako je rekao Gradonačelnik, isto su njemu napravile boćarice Labina koje su 2017. godine osvojile naslov državnog prvaka.

Naglasio je da to je bilo u danima primopredaje vlasti te da mu je ova dvorana bila želja od tog trenutka. “Boćarice su presudile”, rekao je pri kraju naglasivši da boćanje u Labinu ima dugu tradiciju te da se nada mnogim uspjesima u budućnosti.

Prije njega, za mikrofonom su se izmjenili Dino Škopac, predsjednik BK Labin i Josip Štemberga, predsjednik BK Rudar koji su podsjetili na uspješnu prošlost labinskog boćanja, a nakon njih su predsjednika Zajednice boćarskih klubova Labinštine Romana Grižančića nakon prigodnih govora darivali dopredsjednik HBS-a Denis Peršić te predsjednik IBS-a Franko Buda.

Netom prije Glavičića i samog otvaranja, govorio je i Siniša Krajač, pomoćnik državne tajnice za sport, Janice Kostelić. Nakon otvaranja, započeo je turnir Labinska Republika.