Home LABIN Labin - ostalo Srednjoškolci iz Barija posjetili Srednju školu Mate Blažine

Srednjoškolci iz Barija posjetili Srednju školu Mate Blažine

Ovoga su tjedna Srednju školu Mate Blažine Labin i svoje vršnjake posjetili polaznici škole „Liceo Gaetano Salvemini“ iz talijanskog grada Barija.

Radi se o studijskom posjetu srednjoškolaca u sklopu Projekta Atrium+, sufinanciranog u sklopu programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija – Hrvatska 2014.-2020. Grad Labin je uz nositelja projekta Grad Forli te Sveučilište u Zadru, Grad Bari i Grad Ferraru jedan od partnera u projektu.

S obzirom na to da je jedan od zadanih ciljeva projekta i program studijskih posjeta škola, srednjoškolci iz Barija posjetili su labinsku srednju školu te su uz labinske učenike prisustvovali zanimljivim radionicama koje su održali profesori iz Srednje škole Mate Blažina, ali i razgled ATRIUM rute Labin u pratnji vodiča Iride Vidaković.

Talijanskim srednjoškolcima pružen je i potpun doživljaj našeg podneblja uz tradicionalni rudarski meni spremljen u kuhinji srednje škole.

U sklopu navedenog projekta, labinski srednjoškolci, njih 23 u pratnji četiri profesorice otputovali su jučer na studijski posjet drugom partneru projekta, Gradu Forliju.