Home STARE KATEGORIJE Općine - Kršan U Kršanu ovog vikenda i dvodnevna radionica branja bilja, pogledajte raspored

U Kršanu ovog vikenda i dvodnevna radionica branja bilja, pogledajte raspored

Već deseti put zaredom, Kršan će 27. i 28. travnja biti domaćin zanimljivog festivala kojega pohode ljubitelji prirode i zdravog načina života. Zanimljivi predavači, radionice i gastro iznenađenja i ove će godine biti mamac posjetiteljima. Dr. sc. Donatella Verbanac, stručnjakinja za prehranu, poznati hrvatski arhitekt Ante Vrban, prof. Višnja Bartolović, predavači s zagrebačkog PMF-a, brojni fitoaromaterapeuti u dva će festivalska dana otkriti manje poznate zanimljivosti o biljkama i zdravlju.

Marija Kolarović iz Udruge Verbena podučit će o izradi uljnog seruma i kreme za lice. Pojedinosti o ljekovitom bilju i začinima sv. Hildegarde ispričat će prof. Višnja Bartolović. Floressa design podučit će vas kako izraditi cvjetni aranžman. Naučite i pravilno disati, uključite se i u sportske programe. Posebni festivalski gosti bit će partneri iz španjolskog grada Alconchele, a njihov kuhar pripemat će tapase od biljke tagarnin i šparuga. Sve će to u subotu u 14 i 16 sati začiniti i zvuci flamenga.

Ističemo i nedjeljni cooking show, prezentacijsku radionicu chefa Davida Skoka koji će pripremiti 100 degustacijskih porcija jela od samoniklog bilja iz mora/alge/i sa obale. Show će se održati u vremenu od 12 do 14 sati. Podsjećamo i na već tradicionalnu dvodnevnu radionicu branja bilja na kršanskim livadama gdje će poznati travar Franko Zgrablić upoznati polaznike s ljekovitim biljkama.

Svečano otvorenje zakazano je u subotu u 11 sati, a šator je za sve posjetitelje otvoren oba festivalska dana do 19 sati. Organizatori i ovogodišnje manifestacije su Općina Kršan i Turistička zajednica te Poljoprivredna zadruga Čepić polje. Pokroviteljica 10. Festivala je predsjednica RH Kolinda Grabar – Kitarović.