Home Ostalo Važno je (ne) imati vlastito mišljenje

Važno je (ne) imati vlastito mišljenje

Ovoga puta postavili smo pitanje: Da li izgradnju objekata ugostiteljsko turističke namjene – hotela (Prtlog 1) i turističkog naselja (Prtlog 2), te planirano uređenje potrebnih pratećih sadržaja uključujući sportsko-rekreacijske, smatrate ekološki održivim i gospodarsko-razvojno potrebnim.

Do roka iz požurnice svoje odgovore posle su tri osobe, od kojih je ona odvjetnika Martinčića u biti bila ispričnica. U potpunosti uvažavamo pravo svakog da (ne)odgovori, no surfajući portalima, listajući medije, a i putem televizije svakodnevno susrećemo mnoge odvjetnike kao komentatore velikog broja tema, i to u svim društvenim sferama. Imali smo već iskustvo s petoricom labinskih odvjetnika, koji su se također pozvali na Kodeks odvjetničke etike.

Nije li se nakon toga opravdano zapitati da li on (ne)vrijedi za: Nobila, Pavasovića, Prodanovića i ine….. ili su to odvjetnici koji se ne ustručavaju iznijeti svoj privatni stav. Anamarija Lukšić, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i arhitekt Nino Rocco nisu odgovorili do zadanog roka, niti nakon podsjetnika i nove zamolbe.

Ali, što je tu je, donosimo rezime naše ankete: