Home STARE KATEGORIJE Kovarski sretno GDJE JE SKRIVENA KAMERA? Uprava vineške Iskre procijenila da bi Fajdo Begović...

GDJE JE SKRIVENA KAMERA? Uprava vineške Iskre procijenila da bi Fajdo Begović bila bolja osoba za IO NSŽI-a od Donalda Blaškovića?

Svjestan da trenutno nema podršku većine u Skupštini Nogometnog saveza Županije istarske, još uvijek aktualni predsjednik Igor Žiković čini se pribjegava novoj taktici, instaliranju sebi lojalnih članova u novi Izvršni odbor čiji će mandatar biti, sad je već izvjesno, Darko Raić Sudar.

Slučajno ili ne, za sutra je, na inicijativu Jedinstva Omladinac i Iskre, u Nedešćini zakazan sastanak klubova s Labinštine na kojemu bi se, prema kuloarskim predviđanjima trebao postići konsenzus za člana Izvršnog odbora s tog područja, kojem gravitira deset članica Saveza.

Međutim, prije lamentiranja o samom sastanku treba reći da je Labinština neslužbeno već bila većinski složna na to mjesto postaviti Donija Blaškovića, predsjednika Iskre, koji je čovjek bez ijedne „mrlje“ u sportskom i poslovnom životopisu, u toj mjeri da je čak i predsjednik Rudara Remzo Zalihić pristao da predstavnik Labinštine bude osoba iz kluba koji je u prošlosti na „velikog brata u gradu“ gledao preko „nišana“.

Protiv Blaškovića prema nama dostupnim informacijama nije bio nitko, ali realno to se i očekivalo, osim gle čuda, njegovog kluba Iskre i nedešćanskog Jedinstva Omladinac. Čim smo saznali tko su dva prijedloga za mjesto u IO-u NSŽI-a, mnogo je stvari bilo jasnije.

Naime, Fajdu Begovića i Nenada Peršića povezuje samo jedna osoba, zaključak je nakon vrlo kratkog promišljanja. Zna li se da je Begović, u trenutnom sazivu NSŽI-a predsjednik Komisije za međunarodne odnose, a Nenad Peršić osoba koja je jedina od trenera s Labinštine bila lojalna nametnutom i skupom koordinatoru Stankoviću, nije teško zaključiti tko stoji iza cijele ove operacije.

Prije svega, do srži je žalosno da se galamom i samopromocijom može nadglasati mirnoća, razum i ostale kvalitete koje nedvojbeno Blašković ima, a još žalosnije da niti nakon svih ovih godina istarski nogomet ne može pobjeći od ljudi kojima dobrobit istog nije primaran, već isključivo samopromocija.

O tome, ali i mnogo čemu drugom naredne srijede ćemo s budućim predsjednikom NSŽI Darkom Raić Sudarom koji je u dogovoru intervjua već samim pristupom potvrdio intenciju da se stvari promijene. Valjda se neće putem promijeniti kao njegov prethodnik.