Home STARE KATEGORIJE Kultura - Ostalo Marin Ivanović: Ovo je predstava koju bi trebao pogledati svaki roditelj kako...

Marin Ivanović: Ovo je predstava koju bi trebao pogledati svaki roditelj kako bi znao prepoznati problem u početku

Bračno i obiteljsko savjetovalište porečko-pulske biskupije u suradnji s Gradom Labinom i udrugom Lux Vitae, u petak 03.05.2019.godine u kinu Labin organizira gostovanje predstave „Iz tame u svjetlo“ u kojoj Marin Ivanović Stoka, poznati hrvatski reper kroz svoja životna iskustva progovara, ne samo mladima, već i njihovim roditeljima, o zamkama i prijetnjama ulaska u nepoznati svijet droge.

Na žalost, svjedoci smo da se i u našoj sredini s problemom konzumacije različitih vrsta sredstava ovisnosti susreće sve veći broj mladih ljudi. Posebno je zabrinjavajuća činjenica da droga, kao način zabave i dokazivanja, postaje sve zanimljivija već i učenicima osnovnih škola. Nedovoljno izgrađen stav, podložnost vršnjacima, utjecaj grupe, strah od neuspjeha i odbacivanja, nesigurnost u sebe, traženje novih izazova i znatiželja samo su neki od povoda povlačenju prvog dima marihuane, kojim najčešće počinje opasan put u pakao droge.

Edukativna predstava „Stara škola kreka- iz tame u svjetlo“ autobiografska je monodrama Marina Ivanovića Stoke koji, iako je pokleknuo pred paklom droge, nije odustao od sebe. Nije odustala ni njegova obitelj. Vratio se na pravi put, iz najcrnije tame u svijetlo.

Autor navodi: „Predstavu „Stara škola kreka – iz tame u svjetlo“ treba pogledati svaki tinejdžer kako mu nikada ne bi palo na pameti ići tim putem. To je predstava koju treba pogledati svaki roditelj, kako bi se znao nositi s problemom i prepoznati ga u samom početku. To je predstava za pedagoge, profesore, trenere, poslovne ljude, liječnike, psihologe i psihijatre, bake i djedove.“

Predstava, koja se na sceni Vidra u Zagrebu prikazuje već godinu dana, osvojila je kritiku i publiku svojom neposrednošću, jednostavnošću i iskrenošću kojom se upozorava na sve opasnosti i nevolje koje nosi droga. Gostovanje u Labinu je prvo gostovanje ove predstave u Istri. Valja napomenuti da će u Labinu biti održane dvije besplatne predstave, jednu zatvorenog tipa za učenike srednje škole, te učenike osmih razreda osnovnih škola, dok će ona otvorenog tipa, za roditelje i sve druge zainteresirane biti održana u 18:00 sati.