Home STARE KATEGORIJE Kovarski sretno Nakon dugo godina, Labinjani ponovno moraju navijati za RK Rudar

Nakon dugo godina, Labinjani ponovno moraju navijati za RK Rudar

Rukometaši Rudan Labina voze nevjerojatni “ringišpil” ove sezone. Dovodili su ljude do ekstaze, a sebe na prag Lige za prvaka, da bi im kraj travnja donio premijerligaški egzistencijalne probleme nakon poraza od Gorice.

Očekivao se i poraz u Varaždinu, ali se znalo da će rukometaši teško ostati u ligi, ako Varaždinci u nedjelju pobjede Goricu, bez obzira na labinsko slavlje protiv drugoligaša iz Ruda. Međutim, stigao je novi šok – ovaj sjajan za Rudan Labin, Gorica je nekako u Varaždinu pobijedila s 19:33.

Sada je situacija sljedeća. Pobjeda u Sesvetama Labinjane prebacuje na 60% izgleda ostanka u ligi, naravno, ako poraze Zamet doma sljedeći tjedan, dok su sad još uvijek na maksimalno 40%. Brojke su “opasna igra”, ali situacija je otprilike ovakva.

Sesvete ako pobijede u subotu Labinjane, osigurali su ostanak, tim više što im u posljednjem kolu dolazi Rudar iz Ruda. Ako u subotu Lovrinovićeva momčad uzme bodove, tada su Sesvete u neugodnoj poziciji jer će Varaždinci “poginuti” da ih u međusobnom susretu poraze u pretposljednjem kolu.

Na kraju, preostaje bitka Varaždinaca i Labinjana. Labinjanima je velika prednost što posljednje kolo igraju protiv rasterećene Gorice, ali i Varaždinci ove subote gostuju kod već otpisanog Rudara. Ukoliko momci iz Ruda osvoje bod ili dva u subotu, Labinjani će ponovno biti sretni zbog pobjeda rukometaša Rudara, kao i ranijih godina.

Sve u svemu, rukometašima predstoji sigurno ključna utakmica u subotu. Poraz u Sesvetama momentalno spušta šanse na 30%, a eventualna pobjeda Varaždina 1930 u Rudama smanjuje to za dodatnih 15%. Subota će donijeti odgovore…

POREDAK DO KRAJA:

SESVETE 18 – RUDAN LABIN, Varaždin, RUDAR

VARAŽDIN 17 – Rudar Rude, SESVETE, Zamet

RUDAN LABIN 17 – Sesvete, ZAMET, Gorica