Home STARE KATEGORIJE Labin - Vijeće Neel Rocco: Srce me boli kad vidim da autobusi i dalje zaustavljaju...

Neel Rocco: Srce me boli kad vidim da autobusi i dalje zaustavljaju na Titovom trgu

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Labina diskutiralo se i o ugibalištima u Starom gradu koja su dovršena u prvom kvartalu 2019. godine. Međutim, čini se da stvari i dalje ne funkcioniraju na idealan način.

Neel Rocco svoja je vijećnička pitanja poslala mailom: “Stari grad Labin je dobio dva nova ugibalište za autobus u ulici Svete Katarine. Kažem “dobio”, ali znam da smo to mi, porezni obveznici, platili. Stoga me boli srce kada vidim da autobusi i dalje iskrcavaju i ukrcavaju turiste na sred trga tako da i dalje dolazi do zastoja u prometu. Vidjela sam to više od jedanput u vrlo kratko vrijeme, a u isto vrijeme niti jednom nisam vidjela da turistički autobus koristi predviđeno ugibalište”, piše Rocco pa nastavlja:

“Svjesna sam da je moje malo istraživanje potpuno neznanstveno. Također sam svjesna da koliko god netko pokušava da stavi stvari u red, netko će uvijek napraviti kako ga je volja. Ali htjela bih znati točno što je Grad Labin učinio da izgradnja ovih ugibalište ne bude samo bacanje našeg zajedničkog novca. Jeste li postavili prometne znakove da bi vozači autobusa mogli vidjeti da ugibalište uopće postoji? Znajući da veliki dio turista u autobusima dolazi ne iz Rapca nego iz drugih gradova u Istri, jeste li informirali ne samo lokalne hotele, nego i hotele i agencije diljem Istre o novoj prometnoj regulativi u Labinu? Jeste li postavili prometnog redara koji može usmjeriti autobus do pravog mjesta? I što ste napravili da biste spriječili nepropisno parkiranje na samim ugibalištima?”, završava vijećnica Neel Rocco.

Nakon toga odgovor je uputio Gradonačelnik Glavičić koji je rekao kako Grad čini sve što je u njihovoj moći, a to znači da su postavljeni znakovi zabrane zaustavljanja autobusa na starogradskom trgu, ali i oni koji imaju za “posao” informirati učesnike prometa o ugibalištima. Rekao je i da je TZ Labin Rabac poslala dopise svim hotelijerima, agencijama i turističkim vodičima u našoj Županiji o novim prometnim regulativama u Labinu.

Na kraju je spomenuo kako će prometni redari ubrzo sve više vremena provoditi na tom mjestu jer će se nakon perioda prilagodbe, krenuti na postroživanje kriterija i kažnjavanje nesavjesnih sudionika u prometu.