Home STARE KATEGORIJE Sport - Ostali Ovog vikenda boćarice Labina na PH u Ročkom Polju

Ovog vikenda boćarice Labina na PH u Ročkom Polju

Od petak, 17. do nedjelje, 19. svibnja sa središtem događanja u Ročkom Polju kraj Buzeta će se odigravati boćarska prvenstva Hrvatske za seniorke u tri discipline, pojedinačno klasično, te brzinsko i precizno izbijanje.

Na njima će se, između ostalih, čak 14 istarskih boćarica iz šest klubova, Labina, pulskih Nove Verude i Verude, Plamena iz Babića, Dajle i Novigrada boriti za medalje u tri discipline.

Na prvenstvima će konkurencija biti najjača moguće jer će nastupiti i sve aktualne hrvatske reprezentativke, kao što su Nives Jelovica, Tanja Grubiša (Labin), Carrolina Bajrić, Nikol Marelja Bošnjak (Čavle ŠB), te Rozmarija Karuza i Ria Vojković (Komiža). Naslove prvakinja brane Jelovica (pojedinačno), Carrolina Bajrić (brzinsko) i Vojković (precizno).

Zanimljivo je da će Istra po prvi puta imati i natjecateljice u brzinskom izbijanju s obzirom na to da su se za tu disciplinu prijavile i dvije boćarice Labina, iskusna Jelovica i mlada Josipa Lanča.

Natjecanje u petak počinje u 18 sati sa dvije izlučne serije preciznog izbijanja, dok će se u subotu od 9 sati odigrati veći dio natjecanja discipline pojedinačno klasično za koju će se djelomično koristiti i boćalište u obližnjem Lupoglavu. Također u subotu je od 17 sati na programu završnica preciznog izbijanja, a od 19.30 sati i dvije izlučne serije brzinskog izbijanja. U nedjelju se od 9 sati igra završnica discipline pojedinačno klasično, dok je od 13 sati na programu finale brzinskog izbijanja.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta za igranje ne otvorenom glavnina prvenstava će se održati u buzetskoj boćarskoj dvorani u Kozarima, a za prvi dio natjecanja po skupinama u disciplini pojedinačno klasično djelomično će se koristiti i dvorana pazinskog BC “Aleksandar Anzur”. (IBS)