Home STARE KATEGORIJE Sport - Ostali STK Brovinje četvrto u državi nakon PH-a u Dugom Selu

STK Brovinje četvrto u državi nakon PH-a u Dugom Selu

Stolnotenisači Brovinja uspješno su nastupili na Prvenstvu Hrvatske za najmlađe kadete koje se od 3. do 5. svibnja održalo u Dugom Selu. U ekipnoj konkurenciji osvojili su četvrto mjesto. U grupi su pobijedili Ljubeščicu i OŠB Slavonski Brod po 3:1, a izgubili od kasnijih prvaka, momčadi Pule, 3:0.

U susretu za treće mjesto izgubili su od domaćina iz Dugog Sela 3:1. Osvajanjem četvrtog mjesta, najmlađi kadeti Brovinja u sastavu Bernaz Leo, Josip Griparić i Emanuel Drndić, postigli su najveći klupski uspjeh na Prvenstvima Hrvatske.

Bernaz je s uspješnim nastupima nastavio i u konkurenciji parova te pojedinačno. U mješovitim parovima igrao je u paru s Dorić Aileen iz Pule. U osmini finala lagano su pobijedili kombinaciju Marinić/Šipek 3:0, a onda u četvrtfinalu i domaći par Tepeš/Markovanović istim rezultatom. Polufinalni susret su izgubili od para Mrkić/Miličević (Pula) iako su u prvom setu prokockali vodstvo 10:5, a u posljednjem setu 10:8.

Uz malo više koncentracije u završnicama setova rezultat je mogao otići i na njihovu stranu. Ovako su se morali zadovoljiti s broncom. Bernaz je s uspješnim igrama nastavio i u muškim parovima u kojima mu je suigrač bio Šakić Adrian iz Malinske.

Oni su najprije bili uvjerljivi protiv Poljaka (Sv. Nedelja Novaki) i Kubičeka (Osijek), a zatim su u polufinalu priredili iznenađenje pobijedivši druge nositelje Marjanovića (Osijek) i Coleva (Putjane) 3:1. U finalu je trebalo malo više angažiranosti i želje za pobjedom protiv sjajnih prvih nositelja iz Pule Mrkića i Valea. Ipak, srebro je sjajan uspjeh za Bernaza i Šakića.

U pojedinačnoj konkurenciji Bernaz je grupu prošao kao prvoplasirani s tri pobjede protiv Milčića (Aquaestill), Tome (Ljubeščica) i Marinića (OŠB Slavonski Brod) bez izgubljenog seta. U osmini finala pobijedio je i Zidarića (Pula) 3 : 1, ali je u četvrt finalu naletio na prvog nositelja i kasnijeg prvaka Hrvatske, sjajnog Mrkića iz Pule. Bernaz je tako ostao na diobi od petog do osmog mjesta što je u konkurenciji najboljih stolnotenisača u kategoriji najmlađih kadeta iz cijele Hrvatske svakako odličan rezultat.

POREDAK

Najmlađi kadeti:
1. Andrej Mrkić (Pula), 2. Deni Vale (Pula), 3. Luka Tepeš (Dugo Selo) i Ivor Colev (Putjane)

Najmlađe kadetkinje:
1. Aileen Dorić (Pula), 2. Victoria Pustaj (Jaska), 3. Larisa Putigna (Pula) i Andrea Orbanić (Pula)

PAROVI – Najmlađi kadeti:
1. Andrej Mrkić/Deni Vale (Pula), 2. Leo Bernaz/Adrian Šakić (Brovinje/Malinska),
3. Luka Tepeš/Patrik Paurević (Dugo Selo) i Gabrijel Marjanović/Ivor Colev (Vodovod/Putjane)
PAROVI – Najmlađe kadetkinje:
1. Lana Benko/Victoria Pustaj (TIS/Jaska), 2. Larisa Putigna/Nikolina Miličević (Pula),
3. Mia Buić/Andrea Orbanić (Pula) i Mara Markovanović/Lana Bebek (Dugo Selo)

MJEŠOVITI PAROVI – Najmlađi kadeti:
1. Andrej Mrkić/Nikolina Miličević (Pula), 2. Gabrijel Marjanović/Victoria Pustaj (Vodovod/Jaska),
3. Leo Bernaz/Aileen Dorić (Brovinje/Pula)

EKIPNO:
Najmlađi kadeti: 1. Pula, 2. Vodovod, 3. Dugo Selo
Najmlađe kadetkinje: 1. Pula, 2. Dugo Selo, 3. TIS