Home STARE KATEGORIJE Sport - Ostali Sutra će najmlađi boćati diljem Labinštine

Sutra će najmlađi boćati diljem Labinštine

Šesta sezona projekta Istarskog boćarskog saveza pod nazivom Boćajmo u školi, drugu godinu za redom kreće u Labinu u čijem će se Gradskom boćalištu u srijedu, 15. svibnja s početkom u 8 sati prirediti natjecanja za učenike Osnovne škole Matije Vlačića.

Istog dana u Potpićnu će se u 10:15 sati prirediti natjecanje za polaznike OŠ Vladimira Nazora, a u Čepiću  od 11:45 sati i za OŠ „Ivana Gorana Kovačića“. U četvrtak, 16. svibnja će se pak u pazinskom Boćarskom centru „Aleksandar Anzur“ s početkom u 11:15 sati održati natjecanje za učenike OŠ Vladimira Nazora.

Projekt Boćajmo u školi za cilj ima populariziranje boćanja i privlačenja što više mladih da se bave boćanjem, ali i prenošenja te kulturne vrijednosti na mlade naraštaje. Boćajmo u školi čine svojevrsne zabavne igrice u trajanju od 45 minuta do sat vremena, odnosno bližanje  i gađanje cilja malim boćama, kroz koje mladi, učenice i učenici nižih razreda istarskih osnovnih škola, stječu prva boćarska iskustva i susreću se sa temeljnom boćarskom tehnikom, bližanjem i izbijanjem.

U proteklih pet godine u natjecanju je aktivno sudjelovalo 1130 učenica i učenika, održano je ukupno 48 natjecanja u 15 gradova i mjesta, a projekt je stigao u gotovo sve krajeve Istre.

I ove će godine, uz pomoć suradnika po boćarskim središtima, glavni voditelj projekta biti Valter Ivančić, naš nekadašnji proslavljeni reprezentativac i dvostruki svjetski prvak, i dalje prvoligaški boćar Pazina, te školovani trener boćanja, predsjednik Zbora trenera IBS-a, te dopredsjednik Zbora trenera HBS-a. Za najuspješnije natjecatelje na svakom natjecanju predviđene su prigodne nagrade, a za sve učesnike i prigodne majice.

Po dvoje najboljih učenica i učenika sa svakog kvalifikacijskog natjecanja steći će pravo nastupa na finalnom natjecanju sezone, a po dvoje najboljih učenica i učenika s finalnog  natjecanja steći će pravo besplatnog boravka u tradicionalnom jednotjednom kampu IBS-a za mlade koji će se predstojećeg ljeta održati u Poreču. (IBS)