Home STARE KATEGORIJE Kovarski sretno Pretjerana zaštita od medija može biti i kontraproduktivna

Pretjerana zaštita od medija može biti i kontraproduktivna

Sve u životu treba biti umjereno. “Od smeha brzo pride i plač”, izreka je s ovih prostora koja ukazuje kako ni pretjerani smijeh nije dobar, a kamoli nešto drugo. Naime, manifestacijom Rukometni dan okončana je sezona RK Rudan Labin u kojoj je razvidno prikazano kako previše zaštite može biti i kontraproduktivno.

Naime, (mali) incident u jutarnjim satima na toj manifestaciji samo je zoran prikaz toga koliko je uprava Rudan Labina, ali i dio igrača svjestan kako mogu, čak i na javnom prostoru, raditi gotovo pa što god žele, obzirom na to da mediji, prva Labinska Komuna, a onda i svi drugi, neće objaviti apsolutno nikakav “prljavi veš” kluba kojeg je i u ovoj sezoni bilo.

Iako treba pohvaliti upravu labinskog rukometnog kluba jer se ne upliće u rad medija nimalo, činjenica je kako imaju svoje ljude koji “pomažu kreirati javno mijenje”. Možda ih nema ni tri, ali ih ima. Da je bilo koji medij tijekom ove sezone napisao da nije lijepo vidjeti službenu trenerku kluba u noćnom klubu, ni nakon pobjede, a kamoli nakon poraza, vjerojatno bi pojedinac, autor teksta, bio razapet.

A možda je baš ta ozbiljnost nedostajala. Premijerligaški klub ne postaje se samo na treninzima i na sastancima s potencijalnim sponzorima. Problemi u svlačionici kojih je nedvojbeno bilo, se ne rješavaju s “ma bit’ će to dobro”, već s jasnim pravilima, a shodno tome nagradama i kaznama.

Dok u istom gradu jedan drugi predsjednik drži letvicu previsoko, čelnici rukometnog kluba su, možda i u želji da mu ne budu slični, svoju gotovo pa spustili na tlo. Probajte samo zamisliti da je NK Rudar ispao iz lige, a bilo koji igrač dan nakon toga objavio video s najboljim potezima iz te sezone u svrhu pronalaska novog angažmana. Šest sati i dva klupska priopćenja kasnije, taj bi igrač bio slobodan.

Nijedna krajnost nije dobra pa će ovo sigurno biti dobra škola za čelnike rukometnog kluba koji moraju paziti što rade i unutar i izvan kluba, kako bi prvoligaška sezona koja slijedi bila iznimka, a ne ova netom završena premijerligaška.

Možda i najbolji primjer za odnose s medijima je Zdravko Mamić koji je iste koristio na manipulativan način, jedne za njegovanje i potenciranje pozitivnih segmenata klubova, a druge koji su kritizirali za osobne obračune koji su često zasjenili ostale radnje o kojima je možda trebalo više pisati…