Home STARE KATEGORIJE Sport - RK Rudan Labin U SC Franko Mileta održan Rukometni dan 2019

U SC Franko Mileta održan Rukometni dan 2019

Labinski rukometni klubovi, RK Rudan Labin i ŽRK Rudar ove su subote zaključili natjecateljsku sezonu 2018/2019 održavanjem 9. po redu manifestacije Rukometni dan. Sportski program započeo je turnirom u mini rukometu te su svoje snage odmjerili ekipe ZRK Rudar i momčadi RK Rudan Labin. Po završetku turnira svi minići dobili su rukometne diplome za izuzetan trud i zalaganje na treningu i utakmicama u sezoni 2018/2019.

Nakon mini rukometa na red je došao veliki rukomet a redom su svoje utakmice odigrali dječaci i djevojčice, mlađi kadeti i mlađe kadetkinje te kadeti i kadetkinje. Kao i prošle sezone, treneri RK Rudan Labina su u svojoj momčadi odabali trojicu igrača kojima je po završetku utakmice dodjeljena nagrada „Kovarić“. 

Nagrada „Kovarić“ dodjeljuje se igračima koji su osim zalaganja na treningu i utakmicama također bili spiješni u obavljanju svojih školskih i ostalih obaveza, koji su najviše napredovali i oji mogu biti primjer drugima. Nagradu „Kovarić“ u kategoriji dječaka dobili su Gabrijel Trajkovski, Ivan Dundara i Roko Franković, dok su u kategoriji mlađih kadeta agradu dobili Mirza Bijelić, Luka Murselović i Mattias Okanović.

Nakon što su svoje utakmice odradile mlađe dobne skupine na red su došli oni stariji. Najprije su revijalnu utakmicu odigrali roditelji i članovi kluba a zatim veterani i veteranke. Veterani su odigrali mini turnir, polufinalne i finalne utakmice a nastupile su ekipe veterana ALL STAR Istra, RK Rudar, RK Arena i ekipa trenera. 

Naime te subote održan je posljednji ciklus Programa za obrazovanje trenera rukometa te je u sklopu manifestacije odrađena promocija budućih rukometnih trenera, valja napomenuti da su labinski klubovi bogatiji za 6 novih trenera, u ženskom klubu to su Ksenija Vidali i Natali Zahtila dok u muškom klubu to su Goran Murselović, Inko Banović, Goran Vlačić i Dalibor Zupičić.

Nakon veterana uslijedila je već tradicionalna utakmica veteranki, na teren su izašle naše labudice i veteranke ŽRK Atene iz Pula. Početak utakmice obilježio je tužan i vrlo osjećajan trenutak u kojem su se labudice govorom oprostile od nažalost prerano preminule bivše igračice i jedne od glavnih kotačića te slavne generacije labudica, Virne Fabete.

Za kraj sportskog djela odigrana je utakmica između RK Rudan Labina i selekcije igrača Primorsko-goranske i Istarske županije. Ovim putem htjeli bi se zahvaliti igračima, Jan Koler, Marin Sinčić, Dino Horozović, Gabriel Buvinić, Fran Lučin, Matija Starčević i Mateo Blažina koji su činili momčad spomenute selekcije igrača. Osim revijalnog karaktera, spomenuta utakmica bila je i oproštajnog karaktera. 

Naime već je dobro poznata činjenica da se ponajbolji igrač Fran Mileta ovo ljeto seli u novu  rukometnu sredinu, RK Nexe, te mu je ta utakmica bila posljednja u desu kovara, te mu je tom prigodom kapetan Alen Griparić uručio prigodan oproštajni poklon. Fran je dres kovara navukao na sebe davne 2007. godine a nadajmo se da će u budućnosti biti još prilika te da će se jednog dana vrati u staro jato. Do tada mu želimo svu sreću i puno uspjeha u nastavku sportske karijere.