Home STARE KATEGORIJE Sport - Ostali Andrej Buršić do četvrtog mjesta na Prvenstvu Istre u krugovima

Andrej Buršić do četvrtog mjesta na Prvenstvu Istre u krugovima

Nenad Tadić, reprezentativac Istra Poreč, opravdao je ulogu glavnog favorita na dosad odigrana dva seniorska prvenstva Istre po disciplinama okitivši se na oba naslovima prvaka.

Tadić je samostalnu titulu županijskog prvaka osvojio na prvenstvu u bližanju i izbijanju u krug, koje je u organizaciji Boćarskog saveza Grada Pazina odigrano u Boćarskom centru ‘Aleksandar Anzur’, dok je zajedno s klupskim kolegom Marinom Križmanićem osvojio i zlatnu medalju u parovima na prvenstvu odigranom u organizaciji Boćarske zajednice Grada Poreča sa središtem događanja na boćalištu na Gradskom kupalištu.

U finalu prvenstva u krugovima je Tadić sa 26:19 pobijedio mladog Dajana Jurmana iz Pazina, dok je u susretu za 3. mjesto iskusni Armando Krevatin iz Sv. Mariji n/K sa 23:22 savladao Andreja Buršića iz Potpićan Italpana.

Sva četvorica osvajača medalja u krugovima stekla su pravo nastupa na državnom prvenstvo koje će se održati u Primorsko-goranskoj županiji. Preostala dva prvenstva Istre, u disciplinama pojedinačno klasično i preciznog izbijanje, odigrati će se 27. i 28. srpnja u Pazinu i Ročkom Polju. (IBS)