Home STARE KATEGORIJE Zanimljivosti - Istra Josip Čondrić: Ova sezona može biti puno bolja nego što je bila...

Josip Čondrić: Ova sezona može biti puno bolja nego što je bila prethodna

Nogometaše Istre u uvertiri nove prvoligaške sezone očekuje gostovanje u Splitu. Dvostruko neugodna situacija za Puljane, koji se još uvijek ekipiraju i uigravaju, a uz to ih na Poljudu očekuje “ranjeni lav”.

Neupitno je da su “majstori s mora”, iako igrački kvalitetniji, u četvrtak posrnuli od malteške momčadi koja je po svim relevantnim parametrima iza Puljana.

Imaju li „zelenožuti“, u posrtanju Splićana, tražiti nadu u pozitivan rezultat, teško je reći. Evidentno je da je ispadanje iz Europe značajno poljuljalo momčad Hajduka, ali vrlo često u ovakvim i sličnim situacijama „ranjeni lav“ poput Splićana zna biti dvostruko motiviraniji.

“Postavili smo si cilj i ove sezone želimo rasti iz utakmice u utakmicu. Pred nama je prvo kolo, bavimo se isključivo sobom, želimo ispitati svoje granice i naravno, pružiti maksimum – izvući što povoljniji rezultat”, istaknuo je trener Istre 1961 Ivan Prelec na press konferenciji.

“Počinje prvo kolo i jedva čekamo. Prvi fokus nam je NK Hajduk, atmosfera je pozitivna. Smatram da ova sezona može biti puno bolja nego što je bila prethodna”, kaže Josip Čondrić, vratar Puljana.

Susret Hajduka i Istre 1961 na splitskom Poljudu za počinje sutra, u nedjelju 21. srpnja u 20:00 sati, a sudi ga Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca, sa svojim pomoćnicima Goranom Patakijem iz Đakova i Krunom Šarićem iz Županje. Četvrti sudac je Ivan Vučković iz Zagreba, delegat njegov sugrađanina Ivan Vukojević, a kontrolor suđenja Vlado Silokos iz Siska.