Home STARE KATEGORIJE Sport - Ostali Čepljan Načinović s kadetskom reprezentacijom osvojio međunarodni turnir u Sloveniji

Čepljan Načinović s kadetskom reprezentacijom osvojio međunarodni turnir u Sloveniji

Hrvatska kadetska reprezentacija, za koju su igrala i dva istarska boćara, Ivan Načinović (Labin) i Martin Štihović (Lindar), uz Filipa Klarića, Lovru Šipeka (Sveti Jakov, Jadranovo), Žarka Jerčinovića (Drivenik, Općina Vinodolska) i Karla Vukelića (Vargon, Rijeka), predvođena izbornikom Čedom Vukelićem i njegovim pomoćnikom Valterom Ivančićem, osvojila je međunarodni ekipni turnir iz službenog kalendara FIB koji se dva dana, u subotu i nedjelju, 10. i 11. kolovoza igrao u slovenskom Milju kraj Kranja.

S obzirom na jačinu turnira radi se prektički o neslužbenom ekipnom svjetskom prvenstvu za uzrast djevojčica i dječaka do 15 godina na kojem su pored Hrvatske sudjelovale i reprezentacije Italije, Francuske, Crne Gore i dvije reprezentacije domaćina turnira Slovenije.

Hrvatska je u prvom dijelu natjecanja po skupinama ostvarila obje pobjede, nad Slovenijom II i Francuskom, dok je u finalu savladala Italiju. Izbornici reprezentacija izabrali su Filipa Klarića za najboljeg igrača turnira.

Rezultati, skupina B, Hrvatska – Slovenija II 9:5, Hrvatska – Francuska 8:6, Francuska – Slovenija II 13:1; skupina B: Slovenija – Crna Gora 8:6, Italija – Slovenija 8:6, Crna Gora – Italija 7:7.

Finale: Hrvatska – Italija 8:6; za 3. mjesto: Francuska – Slovenija 10:4; za 5. mjesto: Crna Gora – Slovenija II 9:5.