Home STARE KATEGORIJE Labin - Gradonačelnik Obnova industrijske baštine: najavljen zajednički projekt s partnerima iz cijele Europe

Obnova industrijske baštine: najavljen zajednički projekt s partnerima iz cijele Europe

Povodom obilježavanja Dana Grada Labina, gradonačelnik Valter Glavičić upriličio je prijem za delegaciju grada Rybnika na čelu sa gradonačelnikom Piotrom Kuczerom.

Dva grada, Rybnik i Labin dugogodišnji su partneri u mnogim veoma uspješno realiziranim projektima. Grad Rybnik ima 137.800 stanovnika i nalazi se u srcu Gornje Šleske u Poljskoj. Povukao je značajna sredstva iz fondova EU, dio kojih je uložio u infrastrukturu, te valorizirao industrijsku tradiciju rudnika ugljena „Guido“.

Suradnja dvaju gradova nastavit će se i u budućnosti te će se temeljit na projektima kojima se potiče obnova kulturne baštine, razvoj turizma, kulture i gospodarstva. No danas je najviše riječi bilo o budućem projektu iniciranom od strane Grada Labina u kojem se osim grada Rybnika planira uključiti i gradove Dorsten iz Njemačke, Karviná iz Češke, Lievina iz Francuske te slovensko Trbovlje.

Gradonačelnik Glavičić istaknuo je zadovoljstvo dugogodišnjom uspješnom suradnjom, ali i ovim budućim projektom kojim se Grad Labin dodatno povezuje s partnerima na području Europe u svrhu obnove i revitalizacije zajedničke povijesti.

Gradovi poput Rybnika, Dorstena, Karvine, Lievina te Trbovlja veoma su značajni partneri za Labin, za kvalitetu razvoja projekata, ali i zajedničko privlačenje sredstava putem EU fondova.