Home LABIN Labin - ostalo Osvježeno reciklažno dvorište na Starcima

Osvježeno reciklažno dvorište na Starcima

Reciklažno dvorište u Labinu (Starci bb) kojeg vodi 1.MAJ ovog je ljeta osvježeno. Time je jedino labinsko reciklažno dvorište dobilo ljepši izgled kakvog i zaslužuje. Na reciklažnom dvorištu je upravo postavljen novi prijemni ured, uređen je okoliš, te je provedena interna reorganizacija. Reciklažno je dvorište namijenjeno isključivo građanima za izdvojeno odlaganje raznih vrsta otpadnih tvari koje nastaju u domaćinstvu.

Tu se ne vrši nikakva dodatna prerada otpada već je jedina funkcija skupljanje korisnog i problematičnog otpada. U reciklažnom dvorištu dežura radnik koji pomaže građanima pravilno sortirati otpad. Građani mogu, primjerice, tijekom cijele godine besplatno odložiti pojedine frakcije otpada (pa i krupni otpad) kao što su: papir i karton, plastika, staklo, najlonska folija, otpadno željezo i drugi metali, električna i elektronička oprema i uređaji, drvo (dijelovi namještaja), stare i istrošene baterije i akumulatori, automobilske gume, te otpadna jestiva i motorna ulja.

Tako prikupljeni otpad na reciklažnom dvorištu, ovisno o vrsti, predaje se ovlaštenim sakupljačima na obradu. Odlagati se može i problematični otpad kao što su lijekovi, pesticidi, kiseline, lužine i dr. Sadašnje radno vrijeme (ljetno) je od ponedjeljka do petka od 7,00 do 20,00 sati. subotom i nedjeljom od 8,00 do 13,00 sati, a praznicima je zatvoreno.