Home STARE KATEGORIJE Općine - Pićan U prekrasnoj atmosferi promovirana knjiga “Škrinja od valora” Željke Fonović

U prekrasnoj atmosferi promovirana knjiga “Škrinja od valora” Željke Fonović

U dupke ispunjenom pićanskom Centru za nematerijalnu kulturu Istre jučer je održana promocija knjige „Škrinja od valora“ pjesnikinje Željke Fonović iz Tupljaka. Sjajna moderatorica Melita Gržić Pincin pojasnila je kako je autorica rođena u Filipani, ali je veći dio života provela i nastavlja provoditi u Tupljaku, te je i knjiga podijeljena na ta dva dijela, uz dodatni na standardnom književnom jeziku.

Urednica knjige je njena kćerka Teodora Fonović Cvijanović, inače docentica na Odsjeku za kroatistiku pulskog fakulteta, a recenzent je Valter Milovan. Željka Fonović je na svojoj promociji uspjela okupljene dovesti do iskrenog smijeha u nekoliko navrata, a nakon priče o prijateljici koja je u mladosti otišla “u svijet” prostor je poplavila „emocija“ koja se mogla „rezati nožem“, a potekle su i poneke suze.

Uz to, u programu koji je trajao više od sat vremena bez da je itko ijednom pogledao na sat, sudjelovali su i mladi glazbenici Rok Lukšić na mehu, pjevačica Ani Švić te Tanja Čeh na harmonici. Svo su troje dobili veliki i zasluženi aplauz publike.

Lijepi prizor bilo je i čitanje pjesama iz „Škrinje od valora“ od strane obitelji autorice, pri čemu su očekivano najsimpatičniji bili najmlađi unuci koji su se pak veoma dobro snašli u ulozi interpretatora. Sve u svemu, večer za pamćenje. Svima. I autorici, i okupljenima i načelniku Općine Pićan Ivanu Franković koji se na kraju javio za riječ i zahvalio Željki Fonović na svemu što ostavlja mlađim naraštajima.

Autorica se na kraju u emotivnom govoru zahvalila svima koji su na bilo koji način pomogli u nastajanju ove knjige te na kraju spomenula Općine Pićan i Marčanu te tvrtke Rockwool i Rudan koje su sufinancirale tiskanje „Škrinje od valora“.