Home STARE KATEGORIJE Općine - Sveta Nedelja U Šumberu održana tradicionalna misa s procesijom, večeras kod Društvenog doma Mauro...

U Šumberu održana tradicionalna misa s procesijom, večeras kod Društvenog doma Mauro Staraj i La Banda!

Danas je u Šumberu održana
tradicionalna misa s procesijom kod crkve Majke Božje od Drenja u 11 sati koju
je predvodio biskup Ivan Milovan uz nastup Župnog zbora Župe Presvetog Trojstva
Sveta Nedelja.

Uz biskupa Ivana Milovana, na
Svetoj Misi su sudjelovali svećenici Mirko Vukšić, Jeronim Jokić, Josip Peteh,
Gracijano Živolić, Blaž Bošnjaković, Aleksandar i Branimir Petrović, Milivoj
Koren, Josip Zović, Želimir Bagavac, Dariusz Szymanski, Matej Glavica te
kapelan Boško Čatlak.

Na istom mjestu u 18 sati održati će se još jedna Sveta Misa uz nastup dječjeg pjevačkog zbora Kerubini. Mnogi su se prisjetili legende kada se u kolovozu 1430. godine tamošnjoj pastirici ukazala Gospa u krošnji drva drena. 7 metara dalje od tog drva izgrađena je crkva 1440. godine. Taj se blagdan poklapa s čudom u Rimu kad je 5. kolovoza pao snijeg i papa Liberije je u tome vidio znak s neba da na tom brežuljku sagradi velebnu crkvu u čast Gospi koju i danas znamo pod imenom Santa Maria Maggiore. Stoga se jedan i drugi događaj slave istovremeno pod nazivom Snježna Gospa.

Posjetiteljima je bila dostupna i prigodna gastronomska ponuda. Duo Fenix, KUD Ivan Fonović Zlatela te Mauro Staraj i La Banda pobrinut će se za kulturno-zabavni program koji će početi u 20:00 sati na Balarinima u Šumberu. Glavni organizator manifestacije je Mjesni odbor Šumber, posebno članovi Srećko Kos, Susie Licul Blašković, Matija Licul, Ratko Licul, Vladimir Kalčić i ostali vrijedni mještani Šumbera, dok su pokrovitelji Općina Sveta Nedelja i Turistička zajednica Općine Sveta Nedelja.