Home STARE KATEGORIJE Zanimljivosti - Hrvatska “Navijačke skupine su leglo kriminala, inkubator nacionalizma i spužva za subinteligentni populizam”

“Navijačke skupine su leglo kriminala, inkubator nacionalizma i spužva za subinteligentni populizam”

Osnivač i vlasnik portala Index.hr Matija Babić jedan je od onih ljudi koje vole ili mrze. Često na društvenim mrežama “zapali internet”, kako se to zna reći, a ovih dana aktualan je bio po pitanju nacionalizma…

“Tenkovi, traktori, ustaše, četnici. Razumijem da je tragično biti odrasla osoba koja u životu nema ništa osim slinjenja za tipovima koji na šutiranju lopte zarađuju za život, pa bijes zbog vlastite promašenosti iskaljuju kroz primitivizam, nacionalizam i šovinizam, ali ne razumijem odakle ideja da bi te ljude trebalo poštovati?

I Grobari i Delije, kao i naše propalice, rado idu u ratove i nekad sudjeluju u humanitarnim akcijama, no to ih ne čini manjim smećem. Ne pravimo se da u njihovom luzerstvu, mržnji i nacionalizmu ima išta plemenito. Navijačke skupine nisu nikakvi “naši dečki” mada njihovi udovi dobro dođu nacionalističkim političarima za ratove: oni su leglo kriminala, inkubator nacionalizma i spužva za subinteligentni populizam. Vrijeme je da ih se počne tako i tretirati”, oštar je ponovno bio Matija Babić izazvavši gotovo tisuću lajkova.