Home STARE KATEGORIJE Labin - Gradonačelnik Održana koordinacija Gradonačelnika s načelnicima općina Labinštine

Održana koordinacija Gradonačelnika s načelnicima općina Labinštine

Danas je u prostorijama Grada Labina održana koordinacija gradonačelnika Grada Labina s načelnicima općina Labinštine. Prisutni na koordinaciji su uz gradonačelnika Grada Labina Valtera Glavičića bili načelnica Općine Raša Glorija Paliska, načelnik Općine Sv. Nedelja, Gianvlado Klarić, načelnik Općine Pićan, Ivan Franković te načelnik Općine Kršan, Valdi Runko.

Razgovaralo se o nekoliko važnih i aktualnih tema, prije svega o projektu sustava odvodnje otpadnih voda aglomeracije Labin- Raša – Rabac te je najavljeno kako se idućeg tjedna, odnosno u četvrtak 3. listopada održava javna prezentacija projekta u Raši.

Isto tako, na koordinaciji je potvrđeno kako će do kraja godine sve Općine i Grad Labin donijeti prostorne planove kako bi moglo započeti projektiranje.

Govora je bilo i o potpisanom rovinjskom zaključku o spajanju isporučitelja vodenih usluga čime bi Istra u narednom razdoblju postala jedno uslužno područje. Ovakvim objedinjavanjem sigurno se može pozitivno utjecati na javnu nabavu čime se smanjuje vrijednost investicija.

Dom za starije osobe u Labinu bila je također jedna od tema današnje koordinacije te je najavljeno kako će njegova izgradnja započeti početkom iduće godine.