Home STARE KATEGORIJE Kultura - Glazba Ove subote Radio na cesti!

Ove subote Radio na cesti!

Ove subote, 5.listopada, u popodnevnim će se satima u Labinu održati Jadranska Konvencija radija u zajednici na kojoj će se predstaviti rad i djelovanje tri community radija- splitski KLFM, pulski Radio Rojc te novooformljeni riječki Radio Roža. Uslijedit će i razgovor o aktualnom stanju radija u zajednici i njegovoj budućnosti u kojem će sudjelovati Ante Frankić (predsjednik udruge KLFM – Radio u zajednici), Branimir Slijepčević i Mirjana Radulović (Radio Rojc) te Davor Popdankovski  (Radio Roža) uz moderiranje domaćina Borjana Batagelja.

U glazbenom dijelu, turneja Radio na Cesti u Labin na labinski plato ispred Lamparne dovodi neke dobro poznate, ali i premijerne goste RNC turneje. Glazbeni dio će otvoriti sjajni performer emotivnog nastupa na koji malo tko ostaje ravnodušan, Iija Ludvig iz Beograda (s istarskom ljetnom adresom). Nakon njega premijerno slijedi iznimni svirački pulski trio Urar, a za kraj su tu i rado viđeni RNC gosti koji su upravo objavili novi album, Marinada iz Rijeke.

Nakon popodnevno/večernje svirke, nastavljamo u Rock Caffeu Labin gdje posjetitelje očekuje glazbena selekcija tri jadranska community radija; svira se žanrovski, medijski i geografski neopterećeno, od mp3-ca do vinila, od Melodija Istre i Kvarnera i Splitskih festivala pa sve do tropa. Ples je zagarantiran!


RASPORED:

17:00 Jadranska konvencija radija u zajednici (razgovor / Gradska knjižnica)

19:00 Ilija Ludvig / Urar / Marinada (uživo / plato ispred Lamparne)

22:00 Radio Roža, Radio Rojc & KLFM Soundsystem (glazbena selekcija / Rock Caffe Labin)  

 

Program je potpuno besplatan i otvoren za sve posjetitelje!

Više o eventu pročitajte ovdje.

Program je realiziran uz pomoć mreže udruga Clubture i uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH, zaklade Kultura Nova, Grada Zagreba i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva kroz program Centri znanja i Grada Splita.