Home STARE KATEGORIJE Zanimljivosti - Istra Žena spalila potvrde o uplati kao dio rituala protiv uroka. Naravno, prevarena...

Žena spalila potvrde o uplati kao dio rituala protiv uroka. Naravno, prevarena je

Buzetska je policija zaprimila prijavu 41-godišnje žene da je prevarena putem društvene mreže.

Nakon što je nepoznata osoba koja se predstavila kao muškarac iz Srbije stupila s njom u kontakt i rekla joj da će riješiti njene probleme i skinuti uroke, 41-godišnjakinja mu je 11. rujna uplatila više stotina kuna. Muškarac je potom tražio od nje da mu uplati još par tisuća kuna, s obzirom da su njeni problemi veliki i mora izvesti posebni ritual kako bi ih riješio.

Žena je uplatila još novca na račun, a kada ju je muškarac uputio da spali potvrde o uplati kao dio rituala, shvatila je da je prevarena te je događaj prijavila policiji. Policijska uprava istarska još jednom skreće pozornost građanima na ovakav oblik prijevare te ih upozorava da budu oprezni, da pripaze kome uplaćuju novac te da ne nasjedaju na priče osoba koje navodno imaju sposobnost izlječivanja, proricanja budućnosti i skidanja uroka.

Također savjetujemo da o navedenom upozore i starije članove svojih obitelji, s obzirom na to da starije osobe, zbog odmakle životne dobi, češće postaju žrtve različitih prijevara.