Home STARE KATEGORIJE Zanimljivosti - Istra Nagrada Moj Zaba Start 2019 stigla u Pulu!

Nagrada Moj Zaba Start 2019 stigla u Pulu!

Zagrebačka banka kroz svoj program društvene odgovornosti provodi jedinstven program s ciljem usmjeravanja poticanja izvrsnosti u društvu. Natječaj je bio otvoren u kategorijama Poduzetništvo, Kultura i znanost i Društvo, a pristiglo je 417 prijava iz cijele Hrvatske.

Jedna od nagrada, i to u kategoriji Društvo, stigla je u Pulu! Nagrada od čak 100.000 kuna otišla je u ruke restorana “Punkt”, jedinstvenog pulskog društvenog poduzeća kojem je cilj zapošljavanje osoba s invaliditetom. Ovo poduzeće koje uspješno posluje više od 2 i pol godine u blizini pulskog stadiona trenutno zapošljava 11 ljudi, od čega 7 s invaliditetom, a nagradu planiraju iskoristiti za pokretanje eko-poljoprivrede i otvaranje još barem dva nova radna mjesta za osobe s invaliditetom.

Više o Punktu možete saznati ovdje.

Inače, Zaba je kroz projekt do sada podržala više od 50 održivih projekata među kojima su se našli inovativni startupi, društveno odgovorne inicijative, projekti iz područja zelenog poduzetništva i kreativne industrije te izrade aplikacija i informatičkih rješenja.