Home LABIN Labin - ostalo Otvorenje Kluba mladih uz radionicu o Mapi osnovnih emocija

Otvorenje Kluba mladih uz radionicu o Mapi osnovnih emocija

Danas, 2.listopada, Klub mladih Club 21 ponovno otvara svoja vrata. Prigodno obilježavajući Tjedan cjeloživotnog učenja, pozivaju sve zainteresirane na besplatno predavanje “Mapa osnovnih emocija: radost, tuga, strah, ljutnja” koje će započeti u 11h u Lamparni.

Predavanje će istražiti koje su osnovne četiri emocije i koja je njihova funkcija, koji su pozitivni i negativni aspekti tih emocija, kako su naše emocije povezane s fizičkim tijelom,                                                                  što se događa ako emocije potiskujemo, te kako ih izraziti na zdrav način. Predavanje je interaktivnog tipa i sadrži kratke iskustvene vježbe samopromatranja.

Integrativna tjelesno-orijentirana metoda, uz standardne psihoterapijske principe, u svom pristupu koristi ekspresivni rad s tijelom kako bi oslobodila potisnute osjećaje zapele u našem mišićnom oklopu. Tako dolazi do emocionalne ekspresije i pražnjenja davno zaboravljenih osjećaja iz našeg sustava. 

U integrativnom terapijskom radu koristi se kontakt, pokret, glas i disanje. Ova četiri aspekta u terapijskom procesu vrlo brzo otvaraju mogućnost da, osim osjećaja rasterećenja i pokrenutog protoka u sustavu, osoba dođe u doticaj s autentičnim dijelom sebe.  

Predavačica je Naike Dapiran iz Pule, koja se educirala kroz četverogodišnju edukaciju u Centru za integrativni razvoj u Zagrebu te je od 2018. osnivačica privatne prakse TERAINTEGRA.

CIR je inače punopravni član Europske asocijacije tjelesno-orijentiranih psihoterapeuta (EABP) jedinstven u Republici Hrvatskoj, a od ožujka 2019. CIR je i priznati član Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske (SPUH).