Home LABIN Labin - ostalo Prilike za mobilnost i u Labinu!

Prilike za mobilnost i u Labinu!

Danas je započela Time to Move kampanja tijekom koje se tijekom cijelog listopada organiziraju brojna događanja za mlade na kojima se zainteresirani mogu upoznati sa stotinama mogućnosti za odlazak u inozemstvo i sudjelovanje u međunarodnim projektima, istraživanje Europe ili stjecanje potrebnog iskustva za budućnost. Sve aktivnosti provode Eurodeskovi stručnjaci koji su educirani kako bi pronašli savršen projekt za mlade sukladno njihovim preferencijama.

Time to move kampanja inače je središnji događaj Eurodesk mreže – besplatnog info servisa Europske komisije – a usmjerena je na mlade. Kampanja se održava od 2014. godine kada je trajala tjedan dana, a od 2016. godine traje mjesec dana. U kampanji sudjeluje više od  25 zemalja Europe s više od  1.000 aktivnosti usmjerenih mladima – širenju informacija o programima mobilnosti, Erasmus+ programu, Europskim snagama solidarnosti, mogućnostima za mlade i poticanju aktivnog građanstva. 

U Hrvatskoj djeluje 15 Eurodesk multiplikatora, odnosno udruga koja su educirane na polju informiranja mladih o mogućnostima za mobilnost u Europi. U Labinu je to udruga Alfa Albona koja je u listopadu pripremila brojne evente putem kojeg će mlade informirati o besplatnim mogućnostima koje imaju. 

Više o kampanji možete saznati na njenoj službenoj stranici, a što je Alfa Albona pripremila, provjerite na FB stranici i FB eventu koje su kreirali za potrebe kampanje.