Home STARE KATEGORIJE Sport - RK Rudan Labin Sutra se održava manifestacija “Volim rukomet, igram rukomet”

Sutra se održava manifestacija “Volim rukomet, igram rukomet”

U četvrtak, 24. listopada s početkom u 10:30 sati u SC Franko Mileta u organizaciji Rukometnog kluba Rudan Labin održati će se 13. po redu manifestacija Volim rukomet Igram rukomet. Manifestacija okuplja učenike nižih razreda, od 1. do 4. razreda, dviju osnovnih škola, Ivo Lola Ribar i Matija Vlačić, s njihovim područnim školama Vinež, Kature i Rabac.

Glavni cilj manifestacije je popularizirati rukomet i sport općenito, ukazati najmlađima na važnost bavljenja tjelesnim aktivnostima, poticati motivaciju za bavljenje sportom, stvarati uljuđene navijačke navike prihvaćanjem pozitivno odabranih sportskih i ljudskih uzora te približiti djeci rukomet kao sport s dugom tradicijom u Labinu.

Prateći ciljeve, manifestacija je osmišljenja na način da se učenici podijele u četiri tima (crveni, plavi, zeleni i žuti) te nije važno iz koje škole su članovi pojedinog tima. Prema tome jedan tim čine djevojčice i dječaci iz različite škole sve s ciljem da se u prvi plan stavi igra, a ne rivalstvo među školama.

Timovi se natječu u dinamičnim igrama, osmišljene su razne štafetne igre s raznim pomagalima, zatim “mini rukomet“ te igra iznenađenja – igra različitih cikličkih kretanja i gađanja loptom u zadani cilj iz kretanja. Cilj je popularizirati rukomet kao sport te ukazati na važnost bavljenja tjelesnim i sportskim aktivnostima.

Ove godine manifestacija se organizira pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Šport u sklopu projekta škole rukometa. Pozivaju se svi roditelje, djeca i ljubitelji labinskog rukometa i sporta općenito da se pridruže ovoj manifestaciji.

PROGRAM MANIFESTACIJE:

10:15 h Dolazak djece u dvoranu

10:30 h Otvaranje manifestacije

10:40 h Štafeta

11:00 h Turnir u Mini rukometu

11:20 h Igra iznenađenja

11:30 h Zatvaranje manifestacije