Home STARE KATEGORIJE Zanimljivosti - Istra Volite pješačiti? Osmog listopada možete na šesti Festival pješačenja u Borut

Volite pješačiti? Osmog listopada možete na šesti Festival pješačenja u Borut

Šesti po redu festival pješačenja održava se ovog utorka, 8. listopada 2019. godine u Borutu s polaskom ispred željezničke postaje u 9 sati.

Šesti je to put da se na Dan neovisnosti obilježava Svjetski dan pješačenja po novooznačenim stazama s kojih pucaju predivni pogledi na cijelu središnju Istru sve do Ćićarije i Učke. Na inicijativu Općine Cerovlje te uz entuzijazam i trud pojedinih mještana Boruta, tijekom 2013. i 2014. nastale su dvije pješačke staze na području Boruta.

Za ovaj festival pješačenja predviđena je ruta od Boruta putem staze Sv. Kocijana do Paza i Boruta za sve sudionike. Staza je lagana, a predviđeno vrijeme hodanja je između 4 i 5 sati. Dužina kružne staze je oko 13 km. Nakon povratka u Borut dio grupe koja to želi, ići će preko staze Sv. Silvestra do Draguća i natrag do Boruta (cca 10 km). Hrana i piće su iz ruksaka, a pješačenje će biti vođeno od strane Loredane Šperanda i Gracijele Grubiša.

Organizatori – Planinarsko društvo „Pazinka“ Pazin ističu da svaki pojedinac pristupa pohodu na vlastitu odgovornost. Ukoliko bude loše vrijeme s obzirom na vremenske prilike i ostale nepredviđene okolnosti promijenit će se i prilagoditi planirani program. Pokrovitelj manifestacije je Općina Cerovlje. (A.F.)