Home STARE KATEGORIJE Zanimljivosti - Istra Emil Daus: U Istri se radi

Emil Daus: U Istri se radi

Na današnjoj raspravi o Prijedlogu državnog proračuna za iduću godinu saborski zastupnik IDS-a Emil Daus je poručio je da ono što je dobro za Istru, dobro je i za Hrvatsku.

“U Istri se radi. Rade poduzetnici, obrtnici, poljoprivrednici, radnici i svi pune državni proračun. Mnogo više nego u većem dijelu ostatka zemlje. U Istri, kao najjačoj turističkoj regiji, veliki je priljev novaca, a samim time i uplata PDV-a i ostalih poreza u državni proračun, kazao je Daus i dodao kako građani Istre očekuju da se dio tog novca mora vratiti kroz podizanje komunalnog i društvenog standarda, smatrajući da je to logično, legitimno i korektno.

“Istri ne treba nikakva pomoć, već podrška kroz zajedničko sufinanciranje projekata koji će dati još veći zamašnjak hrvatskom gospodarstvu te ekonomskom i društvenom standardu građana. Upravo iz tog razloga, kao i svake godine, Klub IDS-a predlaže amandmane na Prijedlog državnog proračuna s konkretnim, kapitalnim i razvojnim projektima i programima čija bi realizacija omogućila daljnji rast i razvoj Istre, unapređenje društvenog standarda, a samim time i veću kvalitetu života naših građana, naveo je saborski zastupnik IDS-a te ukazao kako u državnom proračunu treba biti mjesta za sufinanciranje izgradnje Medicinske škole u Puli, nadogradnje Gimnazije u Pazinu, kao i rekonstrukciju, nadogradnju ili energetsku obnovu osnovnih škola u Kanfanaru,  Bujama, Marčani, Savičenti, Fažani, Medulinu, Žminju i Vrsaru.

“Građani Istre očekuju da će Vlada prepoznati potrebu za ulaganja u Specijalnu bolnicu za ortopediju i fizijatriju “prim.dr. Martin Horvat” u Rovinju, u Domovima zdravlja u Labinu i Pazinu, za sufinanciranje izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije ili energetske obnove domova za starije osobe u Puli, Pazinu, Labinu, Raši, Novigradu i Buzetu. Također, u proračunu mora biti mjesta za ulaganja u lučku infrastrukturu u Puli, Rovinju, Rapcu, Vabrigi i Vrsaru.

“Amandmani IDS-a tiču se projekata i programa koji doprinose daljnjem gospodarskom rastu i razvoju ne samo na regionalnoj, već i na nacionalnoj razini. I baš zato očekujemo da će biti dovoljno mudrosti i odgovornosti da se, bez obzira na uskogrudne stranačke interese, amandmani vrednuju po njihovoj kvaliteti i očekivanim benefitima za sve hrvatske građane.

Nemojmo dopustiti da Hrvatska kasni u napretku i razvoju, zato dajmo Istri mogućnost da se razvija i realizira svoje potencijale, zaključio je Daus.